Excelsior'31 komt slechte eerste helft niet te boven en verliest van ACV

Foto bij Excelsior'31 komt slechte eerste helft niet te boven en verliest van ACV

* Klik hier voor 25 foto's, gemaakt door Gerard Nieuwenhuis

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Patrick Jurgens

* Reactie Peter Wesselink

ACV - Excelsior'31 2-1 (2-0)
15. Saber Hendriks 1-0
34. Arjen Hagenauw 2-0
65. Boy Boeloerditi 2-1

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Jelle Wagenaar, John van Dalen, Marcel Seip, Daan Smit, Haaye Feenstra, Arjen Hagenauw (50. Rutger Timmermans), Thomas Metzemaekers, Erik Eleveld, Saber Hendriks (89. Daniël Schans), Jonah van der Werf (73. Sander Džemidžić)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde (46. Gradus Hempenius), Patrick Jurgens, Niek Davina, Boy Boeloerditi, Cem Köse, Hielke Penterman (80. Mitch Stockentree), Dylan Vosskühler, Patrick Gerritsen (59. Niek Averesch)

* Verslag Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ging na de winterstop twee keer onderuit, tegen DOVO en Staphorst. Op bezoek bij ACV (de eerste wedstrijd van de derde periode) moesten de eerste punten van 2017 binnen gehaald worden. Excelsior'31 kon niet beschikken over Amanuel Isa vanwege een schorsing. Trainer Peter Wesselink koos ervoor om Niek Davina voor de verdediging te zetten, Dylan Vosskühler nam de plek van Niek Davina over aan de rechterkant van het veld.

Het was ACV dat na een kwartier al op voorsprong kwam. Melvin Velthuis schatte een hoge bal, op de middenlijn, verkeerd in waardoor Saber Hendriks zo door kon lopen richting Melvin Koetsier en de bal naast de keeper in het doel schoot, 1-0.

Vanaf dat moment was Excelsior'31 het helemaal kwijt en ACV probeerde daarvan te profiteren. Dat lukte na 34 minuten, Arjen Hagenauw schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen na een schitterende combinatie, 2-0.

Pas na 43 minuten schoot Excelsior'31 voor het eerst op doel, een schot van Dylan Vosskühler kon gered worden door ACV-doelman Ben Wormmeester.

Na rust haalde ACV niet het niveau van de eerste helft en Excelsior'31 kwam beter in de wedstrijd. Een vrije trap van invaller Gradus Hempenius zorgde ervoor dat Boy Boeloerditi de 2-1 binnen kon koppen in de 65e minuut.

Excelsior'31 ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Cem Köse was daar vlak na de 2-1 heel dichtbij, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal.

Patrick Gerritsen moest vervolgens het veld verlaten, nadat hij in botsing kwam met een speler van ACV. Met een fikse hoofdwond moest hij vervolgens richting het ziekenhuis, waar de wond is gehecht. Hij werd vervangen door Niek Aversech, die zijn debuut maakte in de Hoofdklasse. Een debuut waar hij zeker met een goed gevoel op terug kan kijken!

Excelsior'31 kreeg in de slotfase nog een aantal kansjes, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Dat betekent dat Excelsior'31 haar derde nederlaag op rij lijdt na de winterstop.

Woensdagavond speelt Excelsior'31 in de districtsbeker tegen zondag eersteklasser Orion. Dit duel op sportpark De Koerbelt begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 de inhaalwedstrijd op bezoek bij SDV Barneveld. Dit duel begint om 14.30 uur.