Dapper Excelsior'31 3 krijgt in slotfase deksel op de neus

Foto bij Dapper Excelsior'31 3 krijgt in slotfase deksel op de neus

Excelsior ’31 3 – Bergentheim 2 0-1 (0-0)
Verslag: Jacco Vis
De vierde wedstrijd na de winterstop was gister die tegen Bergentheim. Bergentheim was al voor de derde keer dit seizoen onze tegenstander. De eerste wedstrijd, voor de beker, eindigde in een makkelijke overwinning. Toen we een paar weken later voor de competitie tegen hen speelden bleek er een behoorlijk ander elftal te staan en gingen we ongenadig de bietenbrug op.

We hoopten ons te kunnen revancheren voor deze nederlaag. Na weken van spelen onder barre weersomstandigheden scheen vandaag het zonnetje weer eens lekker en van de 22 spelers die aan de aftrap verschenen droegen er toch minstens zestien zwarte kicksen.

Met andere woorden: Ideale omstandigheden voor een oud Hollands potje amateurvoetbal!

Opstelling: Petrit Krasniqi, Jacco Vis, Simon Kool, Jord Janssen, Barnd Hammer (Gerwin Immink), Jeroen Dangremond (Stephen Janssen), Mathay Kahraman, Theun Brandriet (Nick Haase), Tom Langkamp, Dick Jan Goorman (Patrick Smelt), Denian Twellaar

Waar we in de eerste seizoenshelft te vaak enigszins naïef aanvielen en vaak snel in het mes van de tegenstander liepen spelen we de laatste weken veel compacter en gedisciplineerder. We spelen vanuit een verdedigende organisatie en laten de bal aan de tegenstander om in de omschakeling toe te kunnen slaan met de snelheid die we op de vleugels hebben. Ook gister stond de verdedigende organisatie weer goed wat er toe leidde dat kansen in de eerste helft erg schaars waren.

Bergentheim was nog het dichtste bij een doelpunt maar Simon wist een inzet na een corner net voor de lijn weg te koppen. Aan de andere kant konden we er op de counter een aantal keer gevaarlijk uit te komen, maar het ontbrak telkens net aan de laatste pass.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat er gerust werd met een 0-0 stand op het bord. Voor de neutrale toeschouwer was het vast geen hele interessante wedstrijd, maar zelf waren we niet ontevreden aangezien een goed resultaat tegen een hoger geplaatste tegenstander nog steeds tot de mogelijkheden behoorde.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd. We lieten het balbezit aan Bergentheim maar wisten relatief gemakkelijk overeind te blijven. Ook in de tweede helft waren er maar een aantal gevaarlijke momenten voor beide doelen. Petrit wist zich twee keer te onderscheiden door een gekraakt schot, die daardoor een vreemde zwabber vertoonde, met de voet uit het doel te houden en een goed genomen vrije trap uit de kruising te tikken.

Aan de andere kant kwam Tom bij een voorzet net te tekort bij de tweede paal om de bal binnen te kunnen tikken en Jord kopte een bal net naast maar de wedstrijd leek toch lange tijd op een 0-0 af te steven. Tot in de 88e minuut het noodlot alsnog toesloeg.

De hele wedstrijd hadden we de discipline op kunnen brengen om als collectief te verdedigen en zo een bijna ondoordringbare muur op te bouwen. In de omschakeling lette echter een keer een middenvelder niet op wat er toe leidde dat een van de middenvelders van Bergentheim helemaal vrij aan kon leggen binnen de zestien.

Deze raakte niet in de war van deze grote kans die hem plotseling geboden werd en wist de bal simpel binnen te schuiven. De teleurstelling was uiteraard enorm, we probeerden met vereende krachten nog wat te creëren maar slaagden hier helaas niet meer in.

Als we eerlijk zijn kunnen we niet zeggen dat de overwinning van Bergentheim onverdiend was. Zij hadden de overgrote meerderheid van het balbezit, en ondanks dat de kansen schaars waren, wel de meeste gevaarlijke moment uitgespeeld.

Toch overheerste na de wedstrijd het gevoel dat we met een klein beetje meer geluk er een puntje uit hadden kunnen slepen, en zelfs een overwinning niet onmogelijk was.