Orion kegelt Excelsior'31 uit Districtsbeker (samenvatting geplaatst)

Foto bij Orion kegelt Excelsior'31 uit Districtsbeker (samenvatting geplaatst)

Orion kegelt Excelsior'31 uit Districtsbeker (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Hielke Penterman

​.

* Reactie Peter Wesselink 




Excelsior'31 - Orion 0-1 (0-1)
16. Noud Jilesen 0-1

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Lars Kamperman Leferink, Niek Averesch, Patrick Jurgens, Dylan Vosskühler, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Gradus Hempenius, Patrick Gerritsen (67. Melvin Velthuis), Cem Köse

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis 
Excelsior'31 is uitgeschakeld in de KNVB Districtsbeker Oost. Op het eigen sportpark De Koerbelt was zondag eersteklasser Orion met 0-1 te sterk.

Excelsior'31 begon slap aan het duel en binnen vijf minuten kreeg het de eerste grote waarschuwing van Nijmeegse kant. Jasper de Ruiter kon tien meter voor het doel de hoek uitkiezen om te scoren, maar hij schoot de bal in vrijstaande positie hoog over.

Na een kwartier kwam Orion wel op voorsprong. Excelsior'31 kreeg de bal niet goed weg in de achterhoede en Noud Jilesen kon simpel profiteren, 0-1.

Hielke Penterman claimde even later een strafschop, maar deze werd niet gegeven door scheidsrechter Van Dijk. De grootste kans voor Excelsior'31 om op gelijke hoogte te komen was vlak voor rust, Lars Kamperman Leferink kopte vanuit een vrije trap op de lat en Hielke Penterman kon net niet bij de bal om hem binnen te tikken.

Na rust parkeerde Orion de bus en werd het voor Excelsior'31 moeilijk om echte kansen te creëren. Orion werd zelfs nog een aantal keer gevaarlijk via de counter, maar faalde in de afronding.

Excelsior'31 kreeg via Boy Boeloerditi (schot over) en Amanuel Isa (kopbal van de lijn gehaald) nog twee goede kansen om er nog een strafschoppenserie uit te slepen, maar zover kwam het niet.

Excelsior'31 strandt in de vierde ronde van de Districtsbeker en kan zich nu volledig gaan richten op de derde periode in de Zaterdag Hoofdklasse B. Het vertrouwen zal snel terug moeten keren in het team, om de eerste punten van 2017 te gaan pakken. Dat gaat Excelsior'31 zaterdag proberen te doen als het op bezoek gaat bij SDV Barneveld, dit inhaalduel begint om 14.30 uur.

Orion speelt in de vijfde ronde van het bekertoernooi een thuisduel tegen CSV Apeldoorn, dat woensdagavond met 8-2 won van FC Trias. 

Kalender icoon donderdag 23 februari 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers