Gehavend Excelsior’31-zaal morst punten tegen hekkensluiter

Foto bij Gehavend Excelsior’31-zaal morst punten tegen hekkensluiter

Samenvatting Excelsior'31 1 - HHC 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond twee punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HHC. Het team van oefenmeester Ichtus Rahanra kwam niet verder dan een 6-6 gelijkspel tegen de bezoekers uit Hardenberg.

De Rijssenaren moesten het deze avond om uiteenlopende doen zonder Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Henk Lankamp en Remco Haan. Al snel in de wedstrijd bleek dit gemis groot. Excelsior’31 kwam met name in de beginfase van de wedstrijd nauwelijks aan voetballen toe. De bezoekers konden hier echter niet heel veel beters tegen overzetten. Het spel was hierdoor niet mooi, maar spannend werd het wel.

Bij rust keken de rood witten tegen een 1-2 achterstand aan. Kort na de hervatting tekende Maarten Postma voor de gelijkmaker. Met nog een kwartier op de klok vielen er binnen luttele minuten maar liefst vier doelpunten. Eerst was het HHC dat voor de derde maal deze avond op voersprong kwam (2-3), waarna invaller Sander Wessels met een onvervalste hattrick voor een 5-3 voorspong zorgde.

Excelsior’31 leek op rozen, maar niet veel later viel de aansluitingstreffer (5-4). Tien minuten voor tijd werd een speler van HHC voor twee minuten naar de kant gestuurd. In plaats van de voorsprong uit te bouwen, kreeg Excelsior’31 in deze overtal zélfs een doelpunt tegen. Niet veel later wist het dit met een doelpunt (Rik Harbers) nog wel deels recht te zetten, waardoor Excelsior’31 op een 6-5 voorsprong stond. Helaas wisten de Rijssenaren deze voorsprong niet te behouden, want kort voor tijd trok HHC de stand gelijk (6-6).

Ondanks het puntenverlies staan de Rijssenaren nog wel op de tweede plaats in de Topklasse. De nummers drie en vier volgen nu respectievelijk op één en drie punten. Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen SK Turkuaz op het programma. Aanvang wedstrijd 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Sander Wessels (3), Rik Harbers, Maarten Postma, Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Maarten Postma, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Sander Kwintenberg, Gerald Keizer, Sander Wessels