Jeugdig elan geeft Excelsior'31 serieuze boost in goede richting

Foto bij Jeugdig elan geeft Excelsior'31 serieuze boost in goede richting

Jeugdig elan geeft Excelsior'31 serieuze boost in goede richting

* Klik hier voor 51 foto's, gemaakt door Gerard Nieuwenhuis

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie), Bert Jansen (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Patrick Gerritsen



* Reactie Jasper Veltkamp



* Reactie Peter Wesselink



* Doelpunt Jasper Veltkamp



* Wedstrijdverslag:


Excelsior’31 heeft vanmiddag met een sterk verjongde basiself de bezoekers van Oranje Nassau Groningen aan de zegekar gebonden. Het betekende de eerste driepunter na de winterstop voor de formatie van de geplaagde coach Peter Wesselink. Desondanks wilde de Apeldoorner het na afloop niet over de waslijst aan spelers die ontbraken hebben, maar roemde hij het elan waarmee zijn team de bezoekers mee op de knieën kreeg.

Het zat Excelsior’31 in de beginfase dan ook eindelijk eens mee. Een foutieve uittrap van de Groninger doelman Jelmer van der Meer werd rond de middenlijn opgepikt door het 17-jarige Excelsior’31 talent (en A-junioor) Jasper Veltkamp die vol uithaalde en Van der Meer het nakijken gaf, 1-0.

Een slippertje van Excelsior’31 verdediger Jurriaan Seppenwoolde was er de oorzaak van dat de Rijssenaren maar kort van de voorsprong mochten genieten. Marco van de Heide gaf de bal het laatste zetje en liet daarbij doelman Melvin Koetsier kansloos, 1-1.

Excelsior’31 liet zich er niet door van de wijs brengen. Onder aanvoering van de nimmer aflatende, zwoegende Patrick Gerritsen – vermoedelijk bezig aan zijn laatste seizoen in Rijssen (wat gerust een enorme aderlating mag worden genoemd) werd de druk op de laatste linie van Oranje Nassau opgevoerd. 

Gerritsen deponeerde de bal – amper vier minuten na de gelijkmaker – op het hoofd van de kopgrage Hielke Penterman, die zijn twaalfde treffer van het seizoen aan liet tekenen, 2-1. Vlak na de rust had de in de basis debuterende Stijn Beverdam (18) zijn ploeg om grotere afstand van de Groningers kunnen zetten. Het talent uit eigen kweek zag zijn inzet gekeerd door Van der Meer.

Misschien wat tegen het spelbeeld in wisten de Groningers ook nu weer op gelijke hoogte te komen. Een aanval over meerdere schijven werd doeltreffend afgerond door de voor Melle Kuipers ingevallen Ifeayi Gorissen, 2-2.

Wie had verwacht dat Excelsior’31 door deze tegenslag zou breken, zat er naast. Onder leiding van Man of the Match Patrick Gerritsen werd Oranje Nassau Groningen teruggedrongen en kon een Rijssense treffer niet uitblijven.



Het was Dylan Vosskühler die bij een scrimmage voor het ON doel het beste het overzicht hield en de bal tegen de touwen joeg, de verbouwereerde Van der Meer achter latend, 3-2. 

Dat Patrick Gerritsen in hoogsteigen persoon de eindstand van 4-2 op het scorebord mocht zetten was een bekroning voor zijn spel en de prima teamprestatie, die de rood/witten vanmiddag op de mat legden, 4-2.



Opstelling Excelsior’31:
Melvin Koetsier (k), Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens, Stijn Beverdam (73. Danny Schoenmaker) , Patrick Gerritsen, Hielke Penterman, Mitch Stockentree, Dylan Vosskuhler, Jurriaan Seppenwoolde, Jasper Veltkamp (69. Brian Hogeweide)

Opstelling Oranje Nassau Groningen:
Jelmer van der Meer (k), Thijs Gerlofs, Melle Kuipers (63. Ifeayi Gorissen), Josha Ottens, Frederik Spekken, Getuar Derguti, Ard Veenhof, Marco van der Heide, Max Blaauw (57. David Van der Pol), Erolind Derguti (77. Niels Stenekes), Ibrahim Sillah

Scheidsrechter: dhr. P. Henshuijs.
Assistenten: dhr. T. Heuvelmans, dhr. N.S. Goutier

Scoreverloop:
10.  Jasper Veltkamp 1-0, 29. Marco van der Heide 1-1, 33. Hielke Penterman 2-1, 66. Ifeayi Gorissen 2-2, 85. Dylan Vosskühler 3-2, 90. Patrick Gerritsen 4-2

Gele kaarten: 
Excelsior’31  (geen)
Oranje Nassau Groningen:  Erolind Derguti, Frederik Specken, Ibrahim Sillah 

Kalender icoon zondag 12 maart 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers