Foto bij Excelsior’31 3 pakt punt bij Sparta Enschede 2

De opstelling was als volgt:
Frank Beltman (k), Jacco Vis, Jord Janssen,  Simon Kool (Luuk Beldman), Barnd Hammer; Gerald Harbers, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet; Laurens Harbers (Dick Jan Goorman), Tom Lankamp, Patrick Smelt (Gerwin Immink).

Verslag: Luuk Beldman

Na 8 minuten was het al raak voor Excelsior'31! De bal werd door Patrick gegeven op Laurens, die vervolgens koelbloedig om de keeper heen ging en de bal tegen het net werkte 0-1. In de 15e minuut kreeg Sparta de eerste corner van de wedstrijd. De luchtmacht van Sparta ging mee naar voren en dat was duidelijk direct een probleem voor ons. De bal werd goed voorgegeven vanuit de corner en maakte Sparta er meteen 1-1 van.

De wedstrijd ging verder met kansen over en weer, waar Theun de lat vond en Sparta ook een paar mogelijkheden kreeg. Het kon na 30 minuten voetballen al wel 2-2 zijn, maar er stond nog steeds 1-1 op het scorebord. Vlak voor rust werd de bal op het middenveld niet veroverd door Excelsior'31 en kon Sparta de bal naar de zijkant geven. De bal werd hard in de korte hoek geschoten, 2-1 dus.

Na rust kwamen beide ploegen vol goede wil uit de kleedkamer, maar na ruim 10 minuten te hebben gespeeld kreeg Excelsior'31 een penalty. Laurens speelde Theun in, die goed wegdraaide bij de verdediger en vervolgens een terechte penalty kreeg. Theun voltrok het vonnis en schoot keurig in de rechteronderhoek 2-2.

Vervolgens waren er kansen voor beide ploegen over en weer, maar hield Excelsior'31 stand tegen de nummer vijf van de competitie en eindigde de wedstrijd in 2-2.

Het was een prima resultaat voor een vechtend Excelsior’31 3! Zaterdag wacht om 14.45 uur de wedstrijd tegen Dos’37 2 op De Koerbelt.