Zaalvoetballers Excelsior’31 doen goede zaken na comeback Arnoud Baan

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 doen goede zaken na comeback Arnoud Baan

WIJCHEN / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de lastige uitwedstrijd in Wijchen tegen ZSW/DPN met 0-3 gewonnen. Door deze overwinning doet het team van oefenmeester Ichtus Rahanra goede zaken in strijd om een periodetitel in de Topklasse.

Met Arnoud Baan in de gelederen, sinds deze week weer aangesloten bij de selectie nadat hij afgelopen zomer de zaalvoetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, was er maar één team dat aanspraak maakte op de zege. De Rijssenaren waren voortdurend de bovenliggende partij en gingen dan ook met een verdiende, maar magere 0-1 voorsprong rusten.

Direct na rust verdubbelde Henk Lankamp namens Excelsior’31 de score. Excelsior’31 kreeg legio kansen om de score verder uit te breiden, maar het vizier stond niet helemaal op scherp of de juiste eindpass ontbrak. De gastheren kwamen incidenteel voor het doel van keeper Marien Baan, maar ook deze avond hield de Rijssense doelman zijn doel keurig schoon.

Zes minuten voor tijd wisselde het team uit Wijchen haar keeper in voor een veldspeler. Het spel speelde zich hierdoor veel af op de helft van de rood witten, maar grote kansen kreeg het niet. Excelsior’31 daarentegen kon tot driemaal toe vanaf eigen helft het lege doel vinden, maar deze schoten gingen allemaal net naast. Toch was het Tom Kamphuis die in de dying seconds wist te profiteren en Excelsior’31 naar een 0-3 overwinning schoot.

Door de nederlagen van Walk Inn Boys en Sportclub Olympic doet Excelsior’31 hele goede zaken in strijd om de tweede periodetitel. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het hierin alles in eigen hand. Ook de tweede plaats in de einstand zal recht geven op deelname aan de nacompetitie, dus Excelsior’31 heeft dan nog twee ijzers in het vuur.

Volgende week vrijdag spelen de Rijssenaren wederom een uitwedstrijd. Dan reist het af naar de Terborg om het op te nemen tegen koploper Brasil’77. De voorsprong van de thuisploeg op Excelsior’31 bedraagt acht punten en de tegenstander heeft dan ook genoeg aan één punt om de titel binnen te halen. Excelsior’31 zal er alles aan doen om dat te voorkomen en zelf drie punten mee terug te willen nemen naar Rijssen.

Doelpunten Excelsior’31: Henk Lankamp (2) en Tom Kamphuis.

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Laurens Zonnebelt (reservekeeper), Maarten Postma, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Arnoud Baan, Remco Haan en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel