Excelsior'31 2 kent geen genade voor DZC'68 2 (verslag & samenvatting)

Foto bij Excelsior'31 2 kent geen genade voor DZC'68 2 (verslag & samenvatting)

Excelsior'31 doelman Mart Nieuwenhuis scoort de 12-1; de DZC'68 doelman biedt geen verweer. Sterker nog, hij leunt tegen de doelpaal!

verslag door Matthijs Boerman

Zaterdag  werd de wedstrijd tussen Excelsior'31 2 en het Doetinchemse DZC'68 2 gespeeld op sportpark De Koerbelt.  Na 3 minuten werd de wedstrijd geopend door een tactische steekpass van Yorrick Calkhoven op Frank Averesch. Die schoot op doel, maar zijn inzet werd in eerste instantie geblokt door de keeper. In de rebound was het Marco ten Bolscher die eenvoudig binnen kon schieten, 1-0. Excelsior'31 2 kwam steeds beter in de wedstrijd en legde de focus op ''het grip krijgen van de tegenstander'' en loeren op de volgende treffer.

De ruimte die de tegenstander bood kwam ten voordele van Frank Averesch, die een uitzonderlijke lange bal op maat richting Marco ten Bolscher gaf. Die miste maar Mark Breukink herstelde gelukkig, 2-0. Nog geen minuut later een corner aan de kant van de Rijssenaren en het was opnieuw Mark Breukink die de bal tegen de touwen joeg, 3-0. Na 15 minuten spelen, nota bene!  In de 24e minuut werd de stand 4-0. Nadat hoofdrolspeler Mark Breukink op doel schoot werd de bal door een verdediger van DZC'68 2 in eigen doel gewerkt.

DZC'68 2 raakte in mineur en had steeds flink het nakijken. Mark Breukink had er nog geen genoeg van en scoorde een fantastische hattrick. 5-0 op de klok, dat beloofde wat!

Bij de volgende aanval gaf Danny Schoemaker een voorzet vanaf de linkerkant, rechtstreeks in de voeten van Marco Ten Bolscher, die opnieuw scoorde, 6-0. Een minuut voor rust deed Marco het nog even koeltjes over en schoot de 7-0 binnen.

Na rust was het DZC dat massaal terug zakte en stopte met voetballen, iets waar Excelsior’31  zich op aan moest passen. Dat kostte even tijd, maar een goede assist van Marco Hopman op Frank Averesch deed de wedstrijd weer opbloeien. Niet veel later liet Lourens Smids zien dat niet alleen voorhoede spelers kunnen scoren. De rechtsback van de rood-witten zorgde voor 9-0, na 69 minuten. Vijf minuten daarna kwamen er dubbele cijfers op het scorebord. Ten Bolscher maakte zijn vierde van de middag, 10-0.

In de 80e minuut was het Danny Schoenmaker die de 11-0 binnenschoot, na een vrije trap van Frank Averesch, die eindigde op de lat. Toch deed DZC'68 nog iets terug, mede door slap optreden van de  Rijssense verdediging werd het 11-1.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beëindigd met een penalty. Het was de eer aan keeper Mart Nieuwenhuis om de 12-1 binnen te schieten. De keeper van DZC'68 koos zijn plaats naast het doel, waardoor het binnenschieten  een koud kunstje werd…

Zaterdag speelt Excelsior’ 31 2 uit tegen CSV Apeldoorn 2, om 13.30 uur.