Nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31 in kampioensduel tegen Brasil’77

Foto bij Nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31 in kampioensduel tegen Brasil’77

TERBORG / RIJSSEN - Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 het kampioensduel tegen Brasil’77 verloren. In Terborg ging het met 4-2 onderuit. De Rijssense zaalvoetbalploeg stond met nog drie wedstrijden te gaan, acht punten achter de koploper en had alleen bij winst nog een sprankje hoop op de titel in de Topklasse.

Excelsior’31 moest het om uiteenlopende redenen doen zonder de spelers Maarten Postma en Nikzad Mahbobi. Daarnaast kon het ook geen beroep doen op haar eerste twee keepers, waardoor keeper Gerjan Bakker zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

Bij rust stond het team van oefenmeester Ichtus Rahanra met 2-1 achter. Nadat Brasil’77 de score opende, trok Henk Lankamp de stand gelijk. Een makkelijk gegeven gele kaart aan Remco Haan leidde uiteindelijk de 2-1 in. Tien minuten voor tijd verdubbelde Brasil’77 haar voorsprong: 3-1. Voor Excelsior’31 was het tijd om nog een tand bij te schakelen tegen de conditioneel ijzersterke tegenstander. Onder aanvoering van de subliem spelende aanvoerder Jan Borghuis en Arnoud Baan kwam de Rijssense formatie terug tot 3-2, maar zag het Brasil’77 vijf minuten voor tijd de 4-2 maken.

Brasil’77 is hiermee de terechte kampioen in de Topklasse. Voor Excelsior’31 betekent de nederlaag dat het nog vol aan de bak moet om een periode binnen te halen. Het zakt, hetzij op doelsaldo, naar de derde plaats op de ranglijst. Het moet nu samen met Madereros CF en Walk Inn Boys strijden om twee plaatsen in de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie. Laatstgenoemde team is ook meteen de eerst volgende tegenstander van Excelsior’31. Na een paar weken rust speelt het namelijk op 21 april thuis in Rijssen tegen de concurrent uit Nijkerk.

Doelpunten Excelsior’31: Henk Lankamp en Arnoud Baan

Selectie Excelsior’31: Gerjan Bakker (keeper), Laurens Zonnebelt (reservekeeper), Jan Borghuis, Tom Kamphuis, Arnoud Baan, Rik Harbers, Henk Lankamp, Remco Haan en Sander Kwintenberg