Excelsior'31 verzuimt SDC Putten te verslaan (1-1) (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie), Bert Jansen (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Boy Boeloerditi

* Reactie Peter Wesselink

​* Verslag door Martin Klaassen

Het is Excelsior'31-trainer Peter Wesselink nog niet gegund zijn basiself te kunnen laten staan. Er kon tegen SDC Putten geen beroep worden gedaan op de geschorste Patrick Jurgens (rode kaart tegen Flevo Boys) en de geblesseerd geraakte Mitch Stockentree en Jasper Veltkamp. Ook Niek Averesch moest vanwege griep  verstek laten gaan. Cem Köse en Boy Boeloerditi stonden nu vanaf het eerste fluitsignaal op het veld.

De gretige Cem Köse had Excelsior'31 een bliksemstart kunnen bezorgen. Hij kwam al na 5 minuten oog-in-oog met Manuel Hoogewoning. De SDC Putten-doelman kon de bal net genoeg toucheren om de bal naast te laten hobbelen.

Het duel kreeg een rommelig en grillig vervolg. Fouten aan beide zijden zorgden ervoor dat er kansen kwamen. Zo werd een vrije trap van Boeloerditi uit het doel gedoken en kwam Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier met de schrik vrij. Hij kreeg geen grip op de vrije trap van SDC-Putten aanvoerder Van Groen. De rebound die daaruit volgde kon ternauwernood uit het doel gehouden worden.

In de 35e minuut liet Excelsior'31 een staaltje voetbal zien waar het naar streeft. Na vlot combinatiespel kwam de bal via Cem Köse bij Hielke Penterman. Zijn inzet werd vanaf een meter of 12 werd met een knappe reflex gekeerd door Hoogewoning. De reservedoelman van het Nederlandse zaalvoetbalteam (en Nederlands kampioen met ASV Lebo) hield zijn ploeg op de been.

Excelsior'31 liet de behouden koers die het in de eerste helft was ingeslagen na rust meer varen. De ploeg schoof collectief naar voren en begon de aanvallende kwaliteiten beter te benutten. SDC Putten werd teruggedrongen.

Niek Davina werd in de 54e minuut uitstekend bediend door Lars Kamperman Leferink. Ook de aanvallende middenvelder wist de bal niet voorbij Hoogewoning te krijgen. Even later was Penterman hetzelfde lot beschoren. Ook zijn schot uit de draai werd door de doelman gekeerd. Excelsior'31 liet het in de eindfase kwalijk afweten.

Na de aanvalsgolf kon SDC Putten uit de schulp kruipen en kwam het zelfs op voorsprong. Handenbinder Rick Degenaar miste zijn maatje en SDC Putten-topscorer Rocco Keizer (werkverplichtingen) in de voorhoede, maar wist wel te scoren. Hij was eerder al dichtbij een doelpunt met een hakballetje en in de 65e minuut trefzeker met zijn hoofd: 0-1.

Excelsior'31 wist dat het de achterstand over zichzelf had afgeroepen en reageerde op de juiste manier: veerkrachtig. Het drukte SDC Putten verder in de verdedigende stellingen. In de 73e minuut kwam de bal vanaf rechts voor de voeten van Dylan Vosskühler. De linksback deed wat zijn collega's niet deden: de bal vol overtuiging op het doel vuren. De 1-1 was daar. De 1-1 stand bleef op het bord. Voor Excelsior'31 zal het voelen als een gemiste kans. Een typering die goed bij de wedstrijd past.

Excelsior'31 - SDC Putten: 1-1 (0-0)

65. 0-1, Rick Degenaar
73. 1-1, Dylan Vosskühler