Reserves Excelsior’31-zaal spelen zich veilig op de campus

Foto bij Reserves Excelsior’31-zaal spelen zich veilig op de campus

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior'31 heeft zich vrijdagavond verzekerd van klassebehoud. Door een fraaie 1-4 overwinning bij directe concurrent Sparta Enschede heeft het zich verzekerd van een plekje in de Hoofdklasse voor volgend seizoen. Een bijzonder knappe prestatie, aangezien er voor dit seizoen vijf nieuwe spelers moesten worden ingepast.

Doordat Sander Wessels en keeper Willard Baan afwezig waren, werden Ruud Kreijkes, Gerjan Bakker en Arnoud Baan aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Kreijkes en Baan brachten balvastheid voorin en keeper Gerjan Bakker maakte een betrouwbare indruk. Het was John Lubbers die Excelsior'31 twee keer op voorsprong schoot. Na de rust was er even onduidelijkheid wie er af mocht trappen. Een speler van Sparta Enschede gaf aan als grap aan dat Excelsior’31 dit wel mocht doen, want dan zouden ze dit over een paar minuten weer mogen doen. Hij werd op z'n wenken bediend door de gelijkmaker van Sparta Enschede nauwelijks een minuut later. Leider Arjan Kistemaker kreeg echter een app van zijn aanstaande bruid Erika vanaf de tribune met tactische tips en in no time maakten Daan Kreijkes en Sander Kwintenberg echter aan alle illusies een eind en bepaalden de eindstand op 1-4.

Door de leegloop afgelopen zomer bij Excelsior’31, werden Tom Kamphuis, Rik Harbers, Marien Baan en Remko Haan overgeheveld naar het eerste team, dat nog volop in de race is voor promotie naar de Eerste Divisie. Daar Niek Haase Excelsior’31 ook nog eens verruilde voor 'excelsis deo', moesten vijf plaatsen worden ingevuld. Met het inpassen van de talenten Sander Wessels en Bart Pongers ging de gemiddelde leeftijd in de selectie behoorlijk omlaag voor dit seizoen. Bart Pongers heeft zich ontwikkeld tot een rots in de branding in de verdediging en Sander Wessels scoorde onlangs al drie keer in het eerste team tegen HHC. Met de ervaren spelers John Lubbers en Willard Baan stond er toch een hoofdklassewaardig team dit seizoen. Voor het nieuwe seizoen zal er vooral in de breedte wat bij moeten komen.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd in Wychen om 22.15 uur tegen ZSW/DPN 2. Op donderdag 20 april is de laatste wedstrijd van het seizoen in de Reggehal om 21.00 uur tegen FV United uit Enschede.

Doelpunten Excelsior'31 2: John Lubbers 2x, Sander Kwintenberg, Daan Kreijkes.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Gerjan Bakker (keeper), John Lubbers, Bart Pongers, Gerald Keizer, Ruud, Kreijkes, Daan Kreijkes, Sander Kwintenberg en Arnoud Baan
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker