Excelsior'31 te sterk voor NSC Nijkerk (4-2) (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 te sterk voor NSC Nijkerk (4-2) (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 te sterk voor NSC Nijkerk (4-2) (samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor het 1e deel van de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl); de rest volgt in de loop van het weekend

* Samenvatting Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie), Bert Jansen (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Hielke Penterman 




* Reactie Mark Breukink

* Reactie Peter Wesselink



* Verslag door Martin Klaassen

Het blessurespook lijkt De Koerbelt te hebben verlaten. Het heeft tot gevolg dat de basiself dezelfde is als vorige week tegen AZSV. Op de bank zitten: Mart Nieuwenhuis, Jurriaan Seppenwoolde, Mark Breukink, en kersvers vader Gradus Hempenius.

Bij de eerste keer dat een speler van NSC Nijkerk de bal raakte stond er al een score van 1-0 op het scorebord. Al na 22 seconden had Excelsior'31 topscorer Hielke Penterman de bal op aangeven van Lars Kamperman Leferink achter NSC-doelman Patrick ter Mate gewerkt. Het directe spel dat aan het doelpunt voorafging liet Excelsior'31 deze middag vaker zien.

Na het openingsdoelpunt was het NSC Nijkerk dat het meeste balbezit had en aardig positiespel tentoonspreidde. Excelsior'31 stond compact en aasde op een vlijmscherpe tegenaanval. Na het veroveren van de bal werd de zwakste linie van NSC met puntgave dieptepasses en steekballen op de proef gesteld. De aanvallende druk leverde de 2-0 op. Nadat de inzetten van Amanuel Isa en Lars Kamperman Leferink gestuit werden, joeg Niek Davina de bal in het doel.

De 3-1 lag een fractie later op de schoen van Cem Köse. Hij liep schuin op de NSC-doelman af, maar plaatste de bal aan de verkeerde kant van het doel. Eyüp Terlemez liet aan de andere kant van het veld hoe het wel moet. Hij was net iets gehaaider dan zijn directe tegenstanders en verschalkte Melvin Koetsier in de korte hoek. Excelsior'31 ging met een minimale voorsprong rusten en zal daarvan hebben gebaald. Met meer finesse in de eindfase had het de zege voor rust al veilig kunnen stellen.

In de tweede helft gaf Excelsior'31 de gasten niet de kans om de toon te zetten. Door zelf het initiatief te nemen, lukte het om al snel (53e minuut) te scoren en daarmee onzekerheid en onrust te vermijden. Het doelpunt was fraai. Niek Davina stuurde Patrick Gerritsen de diepte in. De rechtsvoor gaf de bal strak voor. Hielke Penterman stond bij de tweede paal klaar om zijn 2e van de middag te maken.

Cem Köse piekte in de 56e minuut. Hij liet zijn klasse zien nadat hij een dieptepass ontving. De grillige buitenspeler rekende af met zijn tegenstander, trok naar binnen en wist met een schuiver in de korte hoek Ter Mate het nakijken te geven. Vier minuten later bracht NSC de spanning toch weer terug. Middenvelder Yannick Cornelisz liet vanaf de rand van het strafschopgebied zijn specialiteit zien. Een vrije trap werd buiten bereik van Melvin Koetsier in de linkerbovenhoek gekruld.

De geblokte Jordan Kemp had Excelsior'31 een minuut later de bibbers kunnen bezorgen. Hij wist na een voorzet op maat de bal onvoldoende te beroeren om te scoren. Excelsior'31 kwam ook nog een paar keer in scoringspositie. In de 79e minuut stierf een sublieme aanval over links, met Davina en Penterman in de hoofdrol in schoonheid. Pentermans vizier stond niet scherp genoeg voor een hattrick.

NSC kwam niet met een overdonderend offensief, maar kwam met een afstandsschot van Alwin Van der Lyde nog dichtbij een doelpunt. De slotnoot kwam van rasvoetballer Gradus Hempenius. Hij kreeg de handen van de voetballiefhebbers op elkaar toen hij zijn opponent met een Bergkampiaanse actie het bos instuurde.

Excelsior'31 mag tevreden terugkijken op de middag en kan na de overwinning echt weer naar boven kijken op de ranglijst.


Excelsior'31 - NSC Nijkerk: 4-2 (2-1)

Doelpuntenmakers:

1. Hielke Penterman 1-0
25. Niek Davina 2-0
27. Eyüp Terlemez 2-1
53. Hielke Penterman 3-1
56. Cem Köse 4-1
60. Yannick Cornelisz 4-2

Gele kaarten:

Alwin Vanderlyde (NSC Nijkerk), Boy Boeloerditi (Excelsior'31)

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskuhler, Patrick Jurgens, Melvin Velthuis, Lars Kamperman Leferink, Amanuel Isa (66. Mark Breukink), Niek Davina (84. Jurriaan Seppenwoolde), Boy Boeloerditi, Cem Köse, Hielke Penterman, Patrick Gerritsen (71. Gradus Hempenius)

NSC Nijkerk: Patrick ter Mate, Klaas de Graaf, Jordan Kemp, Alwin Vanderlyde, Desmond Sturing (44. Tom de Ridder) , David van de Groep, Rinke Rozema, Jan Rudolf Beukers, Nico van den Brom (65. Barry de Winter), Yannick Cornelisz, Eyüp Termelez

 

Kalender icoon maandag 10 april 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers