Excelsior’31 3 geeft zeker lijkende overwinning uit handen

Foto bij Excelsior’31 3 geeft zeker lijkende overwinning uit handen

Excelsior ’31 3 – VV Hellendoorn 3-5 (1-1)
Verslag door Jacco Vis
De laatste weken was ons veldspel prima maar door een giftige cocktail van pech, persoonlijke fouten en op zijn minst dubieus te noemen arbitrale beslissingen wisten we in de laatste twee wedstrijden slechts twee punten te pakken. Vandaag gingen we in de streekderby tegen Hellendoorn weer een poging wagen een driepunter binnen te slepen.

Frank Beltman, Matthay Kahraman (Joey Gerritsen Mulkes), Simon Kool, Jord Janssen, Barnd Hammer (Luuk Beltman), Wouter Dietrich, Laurens Smits, Marco Hopman, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet, Denian Twellaar (Dick Jan Goorman)

Het begin van de wedstrijd op het ‘biljartlakentje van veld vier’ was veelbelovend. Voor de neutrale toeschouwer althans. Het spel ging snel op en neer van de ene naar de andere kant en beide ploegen maakten kans op de openingstreffer. Hellendoorn leek in de beginfase de bovenliggende partij te zijn, voornamelijk doordat zij meer duels wisten winnen. De eerste echt groot kans was echter aan ons.

Denian wist een mannetje te passeren en de bal voor te trekken op Theun. Die schoot de bal goed in maar trof onfortuinlijk de lat. Aangezien dit de vierde keer in de laatste drie weken was dat we het houtwerk raakten keek niemand er echt heel erg meer van op.

Daarna was het Hellendoorn dat de score opende. Hellendoorn mocht ver op onze helft een ingooi nemen. Ze vonden de linksbuiten die makkelijk wegdraaide bij meerdere tegenstanders en het penaltygebied in kon gaan. Hij schoot de bal in eerste instantie op de vuisten van Frank, maar de bal stuiterde terug het veld in en het was voor de spits van Hellendoorn een koud kunstje om de bal over de liggende keeper in het doel te koppen.

We keken dus tegen een achterstand aan maar gaven de moed niet op, en wisten de stand nog voor rust gelijk te trekken. De rechtsback van Hellendoorn wilde een bal terugspelen op zijn centrale verdediger maar had buiten de scherp loerende Marco Hopman gerekend.

Die wist de bal te onderscheppen en ging er meteen als een haas mee vandoor. Hij ging de zestien meter binnen en legde vervolgens de bal opzij naar Wouter Dietrich. Die legde op zijn beurt de bal af op rechts naar Jeroen Dangremond die naar binnen was gekomen van de flank en de bal makkelijk in het doel schoof. Zo gingen beide teams met één gemaakt doelpunt de thee opzoeken.

Na de rust nam het spektakel alleen maar toe en wisten we snel op voorsprong te komen. Jeroen Dangremond gooide de bal uit een verre ingooi de 16 meter in. De bal ging over Theun en zijn tegenstander heen waardoor hij een beetje ongelukkig op de handen van een verdediger van Hellendoorn kwam. Hij kon er weliswaar niet zo veel aan doen, maar we hoorden aanvoerder Jeroen bepleiten dat het toch wel veel weghad van een volleybalpass. En dat was dan ook wel weer waar.

Voor de scheidsrechter een klassiek gevalletje van ‘je kunt hem geven, je kunt het ook niet doen’. Gelukkig voor ons deed hij het wel en schoot Theun de bal vanaf de stip zakelijk binnen. Enkele minuten later wist Jeroen Dangremond op fraaie wijze een vrije trap in een keer binnen te schieten. Met nog ongeveer 25 minuten te spelen stonden we op een comfortabele 3-1 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld.

Zoals echter dit seizoen al wel vaker gebeurde gaven we de wedstrijd alsnog compleet uit handen. Eerste zeilde een vrije trap van de zijkant zonder dat ie onderweg aangeraakt werd in een keer binnen. Uit een volgende vrije trap wist Hellendoorn de score gelijk te trekken doordat de keeper de bal verkeerd inschatte en er onderdoor ging. Hellendoorn kwam zelfs nog op gelijke voorsprong toen zij ook een enigszins makkelijk gegeven penalty wisten te benutten.

De einduitslag werd uiteindelijk uit een directe vrije trap zelfs nog op 5-3 bepaald. Dit alles binnen een kwartier van de 3-1 van Jeroen.

Zaterdag hebben we onszelf wederom veel te kort gedaan door in een mum van tijd een zwaarbevochten voorsprong volledig weg te geven. Terugkijkend hadden we over de laatste drie wedstrijden eigenlijk negen punten moeten halen, maar is de realiteit dat we er slecht twee hebben.

In de strijd om handhaving zijn dit hele dure punten. Maar we geven de moed nog niet op en gaan het na een weekend rust over twee weken tegen AVW’66 vol goede moed gewoon weer opnieuw proberen.