Excelsior'31 wint overtuigend van CSVA (samenvatting & foto's geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 wint overtuigend van CSVA (samenvatting & foto's geplaatst!)

Excelsior'31 wint overtuigend van CSVA (samenvatting & foto's geplaatst!)

* Klik hier voor 51 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Presentatie door José Nijhof, interviews door Jarnik Busscher, camera/montage door Thijs Nieuwenhuis




* Reactie Boy Boeloerditi 



* Reactie Peter Wesselink 

* Verslag door Martin Klaassen

Op 11 februari was de sneeuw een spelbreker, dus werd de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn in het paasweekend ingehaald. Voor de derde week op rij kan Excelsior'31-trainer Peter Wesselink met dezelfde basiself starten. Op de bank zitten: Wilco Nieuwenhuis, Jurriaan Seppenwoolde, Mitch Stockentree, Gradus Hempenius en Brian Hogeweide.

Een thuisoverwinning tegen CSV Apeldoorn was de voorgaande seizoenen vaste prik. Dit seizoen leek het gezien de knappe prestaties van de Apeldoorners geen formaliteit te worden.

Het venijn zat niet in het eerste half uur van de wedstrijd. Excelsior'31 had het meeste balbezit, maar moest opboksen tegen een gegroepeerd spelende opponent. Af en toe kon Excelsior'31 een speldenprikje uitdelen. De voorzetten van de zijkanten en de door de opstekende wind onvoorspelbare dieptepasses leverden niet het gewenste geluk op.

Het dynamiet bleek van buiten het strafschopgebied te komen. In de 33e minuut zag Boy Boeloerditi zijn kans schoon om vanaf een meter of 25 CSV-doelman Patrick Jansen onder vuur te nemen. De uitvoering was perfect. De bal sloeg in de rechterbovenhoek binnen.

In de 36e minuut kon Excelsior'31 opgelucht ademhalen. Na gepruts op het middenveld kon Frank Boers vanaf links vrij op Melvin Koetsier aflopen en uithalen. Zijn inzet ging via de binnenkant van de paal het veld weer in.

De ploeg van Peter Wesselink raakte na dit incident niet van slag. Op een soevereine manier werd er gedicteerd en vond Excelsior'31 steeds meer gaten in de CSV-defensie. Een aanval uit het boekje zorgde voor 2-0. Niek Davina zag dat Hielke Penterman vogelvrij werd gelaten bij de tweede paal. Er volgde een subtiele voorzet van rechts en een doeltreffende kopbal.

CSV Apeldoorn, dat niet over topschutter Richard van Schooten (geschorst) en trainer Peter Boeve (ziek) kon beschikken leek na rust niet meer in een wonder te geloven. Interim-trainer en eenmalig Oranje-international Uğur Yildirim zag toe dat zijn team weinig in te brengen had. Bij de kansjes die er gecreëerd werden was Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier alert.

Het grootste gedeelte van de tweede helft was het aan Excelsior'31 om er nog iets van te maken. Patrick Gerritsen was de enige die het net nog een keer liet bollen. In de 70e minuut zette hij na een individuele actie de 3-0 op het scorebord. Met de overwinning stijgt Excelsior'31 naar plek 7 op de ranglijst. De vooraf uitgesproken top 5-doelstelling is ineens weer binnen bereik.

 

Excelsior'31 - CSV Apeldoorn: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

33. Boy Boeloerditi 1-0, 41. Hielke Penterman 2-0, 70. Patrick Gerritsen 3-0

Gele kaarten: -

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskuhler, Patrick Jurgens, Melvin Velthuis (46. Jurriaan Seppenwoolde), Lars Kamperman Leferink, Niek Davina (82. Brian Hogeweide), Amanuel Isa (62. Gradus Hempenius) , Boy Boeloerditi, Cem Köse, Hielke Penterman, Patrick Gerritsen

CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Jeremy Jonker (79. Jordy van Dalen), Rob Diderik, Steven van Es, Maarten Boeve, Huseyin Güveli (46. Jesse Hartgers), Charlie van der Hulst, Sander Krijns (85. Jesse Perdon), Frank Boers

 

Kalender icoon zondag 16 april 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers