Zaalvoetballers Excelsior’31 stellen plek in nacompetitie veilig

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 stellen plek in nacompetitie veilig

Samenvatting Excelsior'31 1 - Walk Inn Boys 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich gisteravond, in de voorlaatste competitiewedstrijd in de Topklasse, verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie. De Rijssenaren wonnen het thuisduel van Walk Inn Boys, één van de concurrenten, met 5-2.

De ploeg van oefenmeester Ichtus Rahanra speelde de eerste helft ver ondermaats. Tegenstander Walk Inn Boys deed hetzelfde, waardoor het geen grootste wedstrijd werd. Knullig balverlies in de defensie bij Excelsior’31 betekende een 0-1 achterstand bij rust.

Na ruste stelde Excelsior’31 orde op zaken. Aanvoerder Jan Borghuis (ondanks griep toch van de partij) zorgde al snel voor de gelijkmaker. Niet veel later waren Henk Lankamp en Tom Kamphuis kort na elkaar trefzeker, waardoor Excelsior’31 op een 3-1 voorsprong stond. De rood witten leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar een onnodige gele kaart aan Excelsior’31-zijde resulteerde, door het ondertal, in de aansluitingstreffer voor de bezoekers. De laatste tien minuten van de wedstrijd leek hierdoor weer spannend te worden, maar met zijn tweede én derde treffer van de avond bezorgde Henk Lankamp Excelsior’31 uiteindelijk een 5-2 overwinning.

Door deze overwinning is Excelsior’31 verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie. Aanstaande maandag staat in Zwolle de laatste competitiewedstrijd op het programma. Excelsior’31 kruist dan om 20.00 uur de degens met SVI. De ploeg uit Zwolle heeft minimaal een punt nodig om niet rechtstreeks te degraderen uit de Topklasse.

Doelpunten Excelsior’31: Henk Lankamp (3), Jan Borghuis en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Laurens Zonnebelt (reservekeeper), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Maarten Postma, Henk Lankamp, Tom Kamphuis en Rik Harbers.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel