Excelsior'31 onderuit in doelpuntenfestijn (5-3) (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 onderuit in doelpuntenfestijn (5-3) (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Bert Jansen (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera/montage)

87. Hielke Penterman 5-3

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Lars Kamperman Leferink, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens (46. Jurriaan Seppenwoolde), Dylan Vosskühler, Amanuel Isa (70. Gradus Hempenius), Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Niek Davina (80. Mitch Stockentree), Patrick Gerritsen, Cem Köse

Gele kaarten Excelsior'31: Melvin Koetsier, Niek Davina

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ging zaterdagmiddag op bezoek bij Eemdijk. De eerste twee kansen in het duel waren voor de bezoekers, Hielke Penterman kopte een bal op de paal en een schot van Niek Davina werd gepakt door Eemdijk-doelman Gerben Ruizendaal.

De eerste twee schoten op doel van de thuisploeg waren wel gelijk raak. In de 22e minuut scoorde Argjend Selimi de openingstreffer en drie minuten later verdubbelde Rogier Gilkes (die de bal controleerde met zijn arm) de score, 2-0.

Na rust moest Excelsior'31 dus op jacht naar doelpunten maar binnen 60 seconden scoorde Fouad Bellarbi de 3-0.

Uit een vrije trap van Patrick Gerritsen kon Hielke Penterman de bal binnen schieten, 3-1. Even later scoorde Penterman met het hoofd de 3-2, na een voorzet op maat van Cem Köse.

De ploeg van trainer Peter Wesselink was dus weer helemaal terug in de wedstrijd, maar nog geen twee minuten na de treffer van Penterman maakte Fouad Bellarbi zijn tweede van de middag, 4-2. Invaller Jurriaan Seppenwoolde maakte nog een overtreding in het strafschopgebied waardoor Eemdijk ook nog een strafschop mocht nemen. Deze werd benut door Zeger Beukers, 5-2. Hielke Penterman maakte vlak voor tijd nog zijn derde doelpunt van de middag, wat de eindstand bepaalde op 5-3.

Excelsior'31 gaf de goals in deze wedstrijd te makkelijk weg waardoor de mogelijke derde periodetitel helemaal uit het zicht is. Uiteraard staan er nog wel drie wedstrijden op het programma om de doelstelling, een plek bij de top vijf van de ranglijst, te behalen. Te beginnen a.s. zaterdag, de Overijsselse derby tegen SC Genemuiden. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Koerbelt.