Excelsior´31 3 recht de rug en verslaat AVW´66 2

Foto bij Excelsior´31 3 recht de rug en verslaat AVW´66 2

Excelsior´31 3 – AVW’66 2 4-2 (0-2)

(verslag Simon Kool).
Na een hectische week, waar trainer Olaf de Ruijter zijn functie per direct heeft neergelegd, stond de wedstrijd tegen AVW’66 2 op het programma. Han Slots en Marcel Lankamp maken het seizoen af als trainers van Excelsior’31 3. Zij stuurden de volgende spelers de wei in:

Frank Beltman (k); Mathay Kahraman, Simon Kool, Jord Jansen, Wouter Dittrich; Lourens Smids, Nick Pijfers, Jeroen (Tuute) Dangremond (Luuk Beldman); Dickjan Goorman, Theun Brandriet (Gerwin Immink), Denian Twellaar.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt en Excelsior’31 begon gelijk goed aan de wedstrijd. AVW’66 werd gelijk hoog vast gezet. Hierdoor was Excelsior’31 de eerste 20 minuten de bovenliggende partij, maar dit leidde niet tot kansen. Na 20 minuten spelen kon Excelsior’31 niet meer onder de druk van AVW’66 uitvoetballen en verloor het de grip op de wedstrijd.

Na 30 minuten was het de buitenspeler van  AVW’66 die iets wat gelukkig de 0-1 op het scorebord zette. Wat als voorzet bedoeld was belandde tussen de palen zonder dat ook maar iemand de bal getoucheerd had.

Nog geen 5 minuten later was het weer raak voor de gasten uit Westervoort. Na een goed gegeven steekpasje was het voor de speler van AVW’66 die op het randje van buitenspel stond een koud kunstje om de 0-2 binnen te schuiven. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd het één en ander omgezet. In plaats van de gebruikelijke 4-3-3 formatie werd er nu gekozen voor de 3-4-3 opstelling om meer druk op het middenveld te krijgen. Deze tactiek pakte goed uit voor Excelsior’31.

Het overwicht was weer voor de mannen in het rood, alhoewel het na de aftap wel gelijk één keer billen knijpen was toen de AVW spits richting het doel van Frank Beltman af ging. De spits van AVW’66 nam de bal gelukkig te ver mee naar buiten waardoor de kans verkeken was voor AVW’66.

Na 10 minuten goed gespeeld te hebben in de 2de helft was het Jord Jansen die met een goed bekeken schot zorgde voor de aansluitingstreffer, 1-2.

Excelsior’31 3 bleef door hard voor elkaar te werken de bovenliggende partij in de wedstrijd. In de 70ste minuut werd werklust beloond.  Het was Wouter Dittrich die de gelijkmaker binnen schoot,  2-2.

Niet veel later was het raak aan de andere kant. AVW’66 brak door de verdediging van Excelsior’31 en schoot de 3-2 binnen. Maar nog voordat de bal het net raakte stond de “Basse” met de vlag omhoog voor buitenspel. De scheidrechter keurde het doelpunt in eerste instantie goed.

De leidsman ging toch even het gesprek aan met de “Basse”, die tientallen jaren geleden zijn Dianne (voor ons: Truus) inpakte met zijn puppyblauwe ogen,  lukte het hem nu ook bij de man in het geel! Hierdoor bleef de score van 2-2 op het scorebord staan.

In de 81ste minuut zorgde Dickjan Goorman met een geweldige lob ervoor dat Excelsior’31 3 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam, 3-2.

Excelsior’31 moest blijven ploeteren en buffelen om de voorsprong vast te houden. Totdat A1 speler Nick Pijfers in de 89e minuut de wedstrijd op slot gooide door de bal over het de doellijn te schieten, 4-2.