Zaalvoetballers Excelsior’31 inspiratieloos onderuit tegen SVI

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 inspiratieloos onderuit tegen SVI

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben gisteravond de competitie in de Topklasse E afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen SVI. De ploeg uit Zwolle heeft hiermee directe degradatie weten af te wenden. Excelsior’31 kan zich op gaan maken voor de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie.

Excelsior’31 maakte een matte, zouteloze en ongeïnspireerde indruk in de geboortestad van oefenmeester Ichtus Rahanra. Tientallen bekenden van de oefenmeester, die speciaal voor hem deze wedstrijd bijwoonden, zagen Excelsior’31 in de eerste helft drie levensgrote kansen missen. SVI kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit, maar het vizier stond aan beide kanten niet op scherp. Toch wisten de gastheren kort voor rust op een 1-0 voorsprong te komen. Onoplettendheid en gebrek aan communicatie in de achterhoede van Excelsior’31 was hier debet aan.

De donderspeech van coach Ichtus Rahanra in de rust ten spijt. Excelsior’31 leek niet vooruit te branden deze avond. Op alle fronten scoorde het een onvoldoende. Het baltempo lag veel te laag, de omschakeling liet te wensen over, er werd veel te veel gelopen met de bal en ‘last but not least’ het verzilveren van grote kansen. Nog niet eens gesproken over veel basisprincipes die al verkeerd gingen, waardoor de rood witten al met al verzaakten. SVI maakte kort voor tijd de voor hun bevrijdende 2-0, waarna Maarten Postma namens Excelsior’31 in de slotfase nog wat terugdeed en zorgde voor de 2-1 eindstand.

De Rijssenaren zullen in de nacompetitie, die vermoedelijk op vrijdag 12 mei van start gaat, uit een geheel ander vaatje moeten tappen dan de voorgaande twee wedstrijden om hierin een rol van betekenis te willen spelen.

Doelpunten Excelsior’31: Maarten Postma

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Laurens Zonnebelt (reservekeeper), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Tom Kamphuis, Henk Lankamp, Remco Haan, Rik Harbers en Maarten Postma.
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel