Excelsior'31 laat overwinning tegen Sparta Nijkerk glippen (3-3)

Foto bij Excelsior'31 laat overwinning tegen Sparta Nijkerk glippen (3-3)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Bert Jansen (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Hielke Penterman

* Reactie Peter Wesselink

​* verslag door Martin Klaassen

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017 tegen Sparta Nijkerk deed Peter Wesselink een beroep op de vertrouwde namen. Ten opzichte van vorige week keert Melvin Velthuis terug in de basis en neemt Jurriaan Seppenwoolde plaats op de bank. Naast hem zaten: Mart Nieuwenhuis, Mark Breukink, Jasper Veltkamp, Gradus Hempenius en Brian Hogeweide.

Dat er weinig meer op het spel stond was te merken. Excelsior'31 was in de eerste helft de ploeg die er nog het meest van wilde maken. Dit initiatief werd beloond. In de 12 minuut vloog Lars Kamperman Leferink als een zwaluw naar de bal. Hij kopte een hoekschop van Patrick Gerritsen binnen: 1-0.

De wedstrijd kabbelde daarna voort. Ali Alkan probeerde het in de 24e minuut met een poging van afstand. De inzet werd gekeerd door Melvin Koetsier. Pas in de 37e minuut was er weer iets te beleven. De op de topscorerstitel azende Hielke Penterman kwam een teenlengte tekort om zijn moyenne verder op te krikken. Twee minuten later wist hij de bal na een voorzet van Lars Kamperman Leferink wel binnen te wurmen: 2-0.

Excelsior'31 dacht na rust lekker van het zonnetje te kunnen genieten. De thuisploeg gaf de touwtjes uit handen. Sparta Nijkerk mocht doen en laten wat het wilde. Het elftal van Marco Roelofsen kon zich weer in de wedstrijd spelen. Na weifelend ingrijpen in de verdediging maakte Rick Boersma in de 62e  minuut de 2-1. De Sparta Nijkerk-invaller maakte zijn middag nog leuker door in de 79e minuut de gelijkmaker binnen te tikken.

Pas toen de 2-2 op het scorebord stond leek Excelsior'31 wakker geschud. Binnen een minuut was het alweer 3-2. Na voorbereidend werk van Gradus Hempenius en Cem Köse maakte Hielke Penterman zijn 24e doelpunt van het seizoen. Hij eist daarmee de topscorerstitel in de Hoofdklasse B voor zich op. Een overwinning bleek er toch niet in te zitten. Ali Alkan zorgde net voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Ketterij voor een puntendeling.

Na afloop van het duel nam Excelsior'31 afscheid van assistent-trainer René Roord, keeperstrainer Patrick Wolbers, De door de Supportersvereniging uitgeroepen 'Speler van het Jaar' Patrick Jurgens, Patrick Gerritsen, Gradus Hempenius, Lars Kamperman Leferink, Mitch Stockentree, Danny Schoenmaker, Marco ten Bolscher, Brian Hogeweide en busschauffeur Bé en zijn vrouw Diens.

Excelsior'31 - Sparta Nijkerk: 3-3 (2-0)

Doelpunten:

12. Kamperman Leferink 1-0, 39. Hielke Penterman 2-0, 62. Rick Boersma 2-1, 79. Rick Boersma 2-2, 79. Hielke Penterman 3-2, 90. Ali Alkan 3-3.

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (71. Jurriaan Seppenwoolde), Patrick Jurgens, Melvin Velthuis, Lars Kamperman Leferink, Niek Davina, Boy Boeloerditi, Amanuel Isa (88. Jasper Veltkamp), Cem Köse, Hielke Penterman, Patrick Gerritsen (67. Gradus Hempenius)

Sparta Nijkerk: Aäron Balk, David Magee, Dennis van der Wal, Janic Makizodila (46. Tim Fechter), Mark Groenewoudt, Rick Knoop, Donny vd Wal (48. Rick Boersma), Sebastian Van Kammen (56. Rick Boersma), Sefanja Davids, Ali Alkan, Quincy Van Waveren