Excelsior’31 3 wint dan wel maar is (nog) niet zeker van lijfsbehoud

Foto bij Excelsior’31 3 wint dan wel maar is (nog) niet zeker van lijfsbehoud

AZSV 3 – Excelsior’31 3
verslag door Sven Jagersma
Het belang van de wedstrijd tegen AZSV 3 was duidelijk. Voor ons stond in de laatste speelronde zeker nog wat op het spel. We stonden namelijk op nacompetitie degradatie, maar we konden ook nog rechtstreeks degraderen. Ja, zelfs rechtstreeks veilig spelen behoorde nog tot de mogelijkheden. Hierbij was het zaak dat we in ieder geval zelf moesten winnen. Na de wedstrijd zouden we wel kijken wat de concurrenten hadden gedaan.

Een waslijst aan blessures en afwezigen zorgde er voor dat we met een aantal andere gezichten aan de aftrap stonden.

Opstelling:
Frank Beltman (k), Mathay Kahraman, Simon Kool, Jord Jansen, Wouter Dittrich, Lourens Smids, Gerald Harbers, Jeroen Dangremond, Mart Geels, Dick-Jan Goorman, Yilber Haverslag.
Wissels: Nick Paalman, Jacco Vis, Joey Gerritsen Mulkes, Patrick Smelt.

Het begin van de wedstrijd was ietwat onrustig, de bal bleef niet lang behouden in de ploeg. Dit leidde dan ook niet tot grote kansen, voor beide teams niet overigens. Verder dan een paar goede individuele acties kwamen we nog niet.

De wedstrijd werd opengebroken door Mart, de bal veroverden we zelf op eigen helft en luttele seconden later lag de bal achter de keeper van AZSV 3 in de goal. Dick-Jan werd vanuit achteren aangespeeld en hij bediende de op rechts vrije Mart, deze schoot koel als hij was de bal in de verre hoek.

Kansen op verdubbeling van de score waren er zeker, zo schoot Dick-Jan de bal kort voor de goal met zijn chocolade been over, maar deze kansen verzilverden we voor rust niet.

Na rust werd Nick gebracht voor Gerald. Aan de kant wisten we wat de score was bij de andere teams in de onderste regionen van de reserve 1e klasse, we stonden virtueel op direct lijfsbehoud, WVF 2 stond namelijk 0-2 achter bij rust tegen Sparta Enschede 2. Alles leek dus te gaan lukken bij de Houdini act die Excelsior 3 de laatste weken aan het verwezenlijken was.

Na de break was er meer rust in de ploeg, we gingen op zoek naar een marge van 2, maar grote kansen wisten wij, evenals AZSV, niet af te dwingen. Met nog een half uur op de klok kwamen de heren uit Aalten langs zij. De directe tegenstander van Wouter wist de bal voor te krijgen, deze bal leek Frank te gaan pakken, ware het niet dat hij over de bal heen dook, waardoor een speler van AZSV hem vrij voor het intikken had.

Aan de 1-1 hadden we niks op dat moment, dit zou hebben betekend dat wij direct gedegradeerd waren. We moesten dus weer vol aan de bak en dat deden we dan ook.

Na een handje vol mogelijkheden wisten we dan toch die ene belangrijke goal te maken. Met een mooie individuele actie bracht Nick zichzelf in scoringspositie en ook hij bekroonde zijn debuut bij Excelsior’31 3 met een doelpunt, evenals Mart. Hiermee zullen zij ongetwijfeld in een illuster rijtje zijn gekomen.

Kansen op de 3-1 kregen wij ook nog, Dick-Jan dacht wat ik met mijn chocoladebeen kan, kan ik zeker met mijn goede been, ook deze poging ging over de goal. De 2-1 stand bleef behouden tot de 90e minuut. Het was nu afwachten op wat WVF had gedaan.

Deze wisten de 2-0 achterstand om te buigen naar een 3-2 voorsprong en zo zijn zij zeker van nog een jaar in de reserve 1e klasse en zullen wij de nacompetitie in gaan.

Hatto Heim 2 zal hierin onze eerste tegenstander worden.