Excelsior'31 verliest nipt van Jong GA Eagles (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 verliest nipt van Jong GA Eagles (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Jarnik Busscher (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Verslag door Martin Klaassen

Na de afzegging van FC Zutphen afgelopen zaterdag, speelde Excelsior'31 dinsdagavond het eerste oefenduel van het seizoen 2017-2018 tegen de beloften van Go Ahead Eagles. Excelsior'31 trainer Peter Wesselink startte de wedstrijd met 11 spelers die hij (op Hakim Ezafzafi na) ook vorig seizoen al op kon stellen. In de tweede helft kwamen de nieuwelingen aan bod.

De beloften van Go Ahead Eagles begonnen gretig aan de wedstrijd. Excelsior'31 werd op eigen helft gehouden en Melvin Koetsier moest al in de 2e minuut een tegentreffer voorkomen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Excelsior'31 meer aan bod. Cem Köse kon in de 21e minuut op aangeven van Hakim Ezafzafi schuin op de doelman af, maar wist hem niet te verschalken. Een ogenblik later lukte dat ook Dylan Vosskühler niet.

Go Ahead Eagles was twee minuten later gevaarlijk. Een vrije trap werd tegen de paal geschoten. In de 30e minuut moest Melvin Koetsier de bal uit het net halen. Hij was in de korte hoek geklopt door Givan Werkhoven: 0-1.  De 0-2 was in de 37e minuut ook dichtbij.

Excelsior'31 had met een gelijke stand de rust in kunnen gaan. Na onhandig uitverdedigen van de doelman van Go Ahead Eagles kreeg Cem Köse van grote afstand de kans om de bal in een leeg doel te schieten. Hij plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal.

De 5 wissels gaven Excelsior'31 na de rust nieuw elan. Het initiatief werd gepakt en leverde in de 53e minuut de 1-1 op. Cem Köse gaf de bal aan Simon Baysoy. De voorzet van de linksback werd vervolgens bij de tweede paal binnengeschoten door Hielke Penterman. Het was in de 57e minuut opnieuw Baysoy die een van de aanvallers in stelling bracht. Ogùzhan Sahin liet zien een echte spits te zijn. Zijn venijnige schot werd met moeite gekeerd.

Het laatste half uur was er niet veel meer te beleven. Wel maakten Yilber Haverslag en Jesse Beltman hun debuut in Excelsior'31 1. Voor de thuisploeg eindigde de wedstrijd nog in mineur. De Go Ahead beloften wisten in de laatste minuut de wedstrijd nog te winnen. Na een knappe actie van Patrick Maneschijn scoorde Givan Werkhoven zijn tweede van de wedstrijd: 1-2.

Excelsior'31 - Jong Go Ahead Eagles: 1-2

30. Givan Werkhoven 0-1, 53. Hielke Penterman 1-1, 90. Givan Werkhoven 1-2.