Zaalvoetballers Excelsior’31 weer met beide benen op de grond

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 weer met beide benen op de grond

Samenvatting IFC Zwolle - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

ZWOLLE / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben niet lang kunnen genieten van de monsterzege van afgelopen vrijdag op Sportclub Olympic. Maandagavond ging het in Zwolle in de tweede speelronde in de topklasse met 6-2 onderuit tegen IFC Zwolle.

Excelsior’31 begon niet goed aan de wedstrijd en kwam al vrij snel op een 1-0 achterstand. De Rijssenaren leken te zijn wakker geschud, want in een sterke fase boog het de achterstand om in een 1-2 voorsprong. In de laatste minuten voor rust ging het toch weer mis en keek het tegen een 3-2 achterstand aan.

Na rust kwamen de rood-witten deze klap niet meer te boven. Hoewel er nog een grote kans op de gelijkmaker was, ontbrak vervolgens de scherpte en werd het veldspel steeds slechter. De gastheren waren gretig en wonnen veel persoonlijke duels. Ze liepen dan ook verdiend uit naar een 6-2 overwinning.

De volgende competitiewedstrijd voor Excelsior’31 is op vrijdag 6 oktober. Dan staat in sporthal de Reggehal in Rijssen de derby tegen Almelo FC 1 op het programma. Het duel begint om 21.00 uur