Valse start voor gedegradeerd Excelsior’31 3 in 2e klasse

Foto bij Valse start voor gedegradeerd Excelsior’31 3 in 2e klasse

Excelsior’31 3 – Dos’37 2 2-3 (0-0)
Verslag door Luuk Beldman

Na 3 weken bekervoetbal was het eindelijk zo ver, de competitie kon beginnen! Waar we in de beker 2 overwinningen boekten en een nederlaag incasseerden, moest het dan maar gebeuren in de 2e klasse, tegen Dos’37 2.

We begonnen in de volgende opstelling:
Frank Beltman; Jesse Beltman, Luuk Beldman, Barnd Hammer, Matthay Kahraman (Gerard ten Berge); Gerald Harbers, Lourens Smids, Hessel Bruins (Jord Jansen); Jeroen Dangremond, Yorick Calkhoven, Tom Lankamp (Muel Kool).

De eerste helft was er een waar weinig gebeurde. Zo hadden we het achterin redelijk onder controle en creëerden we een paar kleine kansen maar dat leverde geen doelpunt op. We gingen dus rusten met de brilstand 0-0.

In de rust werd Tom gewisseld voor Muel en kon de 2e helft beginnen. De 2e helft was directs een hele andere dan de 1e helft.  Na 5minuten spelen in de 2e helft was er een mooie combinatie en schoot vervolgens Muel op goal, waar iedereen dacht dat het 1-0 voor Excelsior was, keurde de scheidsrechter de goal niet goed.  De bal was niet volledig over de lijn volgens de scheidsrechter en zo bleef het dus 0-0.

We gingen door waar we mee begonnen in de 2e helft, maar het was Dos’37 dat de stand op het scorebord veranderde: 0-1 dus. Na deze tegenslag pakten we 'gewoon' de draad weer op en wildens zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren.

Dit gebeurde ook, door Yorick, die een penalty feilloos binnen schoot, na een handsbal van een Dos’37 speler. Het was dus 1-1 na 15 minuten spelen in de 2e helft en een stuk vermakelijker dan de 1e helft.

Na een paar kansen over en weer, was het Jeroen die een vrije trap aan de zijkant van het veld voorgaf en vervolgens was het weer Yorick die de bal met het hoofd verlengde en zo was het dus 2-1 voor Excelsior'31.

Na de 2-1 waren wij duidelijk op zoek naar de 3-1 maar doordat wij teveel ruimte weggaven was het Dos’37 die de stand weer gelijk maakte 2-2. Na de gelijkmaker hadden we beide kansen op de 3-2 maar ook nu wilde de bal er niet in.

Na een verre uittrap van de doelman van Dos’37 - en een vlotte combinatie - werd een aanvaller 1 op 1 met onze keeper gezet, die de bal vervolgens feilloos inschoot. Het was daarmee 2-3 voor Dos’37..

Zelf kregen wij nog een paar kansjes op de 3-3 maar ook nu weer wilde de bal er niet in en eindigde de wedstrijd in 2-3 voor Dos’37. Daarmee hebben wij een valse start opgelopen bij de eerste wedstrijd van de competitie.

Volgende week gaan we al vroeg op pad, voor revanche, tegen Be Quick 28 2, in Zwolle, om 11.45 uur.