Zaalvoetballers Excelsior’31 sterkste in derby tegen Almelo FC

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 sterkste in derby tegen Almelo FC

Samenvatting Excelsior'31 - Almelo FC, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond het thuisduel tegen Almelo FC winnend afgesloten. In de slotfase van de wedstrijd beslisten de Rijssenaren het duel met een einstand van 7-4.

Goed was de wedstrijd niet te noemen, maar bij derby’s gelden andere wetten. Spannend was het wel, waardoor de toeschouwers werden vermaakt. Excelsior’31 begon uitermate zwak aan de wedstrijd tegen een hoog druk spelend Almelo FC. Niet dat de rood-witten het daar moeilijk mee hadden, maar staan slapen of door het ontbreken van een fatsoenlijke warming-up bezorgden de Rijssenaren vroeg in de wedstrijd een 0-2 achterstand tegen de gretige bezoekers uit Almelo. In de laatste vijf minuten voor rust liet Excelsior’31 zich gelden. Sander Kwintenberg en Gert-Jan Schultink troffen namens Excelsior’31 doel, waardoor er met een 2-2 stand werd gerust.

Direct na rust profiteerde Excelsior’31 van een gele kaart bij de bezoekers. Arnoud Baan schoot in overtal Excelsior’31 voor het eerst deze avond op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Rik Harbers de marge naar twee (4-2). Excelsior’31 leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar wederom werd slordigheid afgestraft (4-3). Toen Excelsior’31 vervolgens voor het eerst tegen een gele kaart aan liep, straften de gasten dit overtal direct af. Met nog een kwartier op de klok was de stand hierdoor in evenwicht (4-4).

Een foute wissel van oud-Excelsior’31 speler Gilano Samangoen koste hem een gele kaart. Excelsior’31 profiteerde wederom van de overtal en wederom was het Arnoud Baan die hieruit scoorde (5-4). De bezoekers namen in de persoon van hun keeper veel risico’s om wat te forceren. De doorgaans excellerende doelman ging, tot opluchting van Excelsior’31, tot tweemaal toe in de fout. De Rijssenaren liepen hierdoor uit naar een 7-4 overwinning.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan (2), Sander Kwintenberg, Gert-Jan Schultink, Rik Harbers, Henk Lankamp , Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Maarten Postma, Henk Lankamp, Gert-Jan Schultink, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Gerald Keizer