Publiek grote winnaar bij derby Excelsior'31-zaal 2 tegen HHC

Foto bij Publiek grote winnaar bij derby Excelsior'31-zaal 2 tegen HHC

Samenvatting Excelsior'31 2 - HHC 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31-zaal in de derby tegen HHC uit Hardenberg. Na een bijzonder enerverende en even sportieve wedstrijd werd het uiteindelijk 4-4 en was het publiek de grote winnaar.

Doordat John Lubbers, Daan Kreijkes en Frank Haase afwezig waren, werden Tom Kamphuis, Willard Baan, Ruud Kreijkes en Sander Wessels aan de wedstrijdselectie van Excelsior'31 toegevoegd. Dit had onder andere te maken met het feit dat oud-speler Niek Haase deze dag het huwelijksbootje in stapte. Via deze weg de felicitaties voor Niek, tevens bekend vanwege het feit dat hij voor hoge toeschouwersaantallen orgel speelt. Excelsior'31 begon uitstekend aan de wedstrijd en stond in no time op een 2-0 voorsprong door treffers van de ‘twin brothers Acis’. Helaas verdween deze voorsprong nog voor de rust als sneeuw voor de zon. Na een mooie counter bediende Anton Acis zijn medeaanvaller Tom Kamphuis, die met een weergaloos Madjer-hakje de 3-3 aantekende.

Na de rust kwam Excelsior'31 op achterstand, 3-4. Door een aantal miraculeuze reddingen van Willard Baan bleef de thuisploeg echter in de wedstrijd. Een paar minuten voor tijd was het opnieuw Anton Acis die na een prachtige individuele actie de 4-4 scoorde. Hierna waren er nog kansen over en weer, maar kreeg deze prachtige derby geen winnaar. Al met al een prima wedstrijd met twee sportieve ploegen een goede scheidsrechter, die goed aanvoelde wanneer hij het spel door kon laten gaan, of stop moest leggen.

Volgende week vrijdag 3 november spelen de reserves van Excelsior'31 een uitwedstrijd in Almelo tegen de reserves van de plaatselijke FC. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal op donderdag 9 november tegen IFC Zwolle zijn.

Doelpunten Excelsior'31 2: Anton Acis (2), Jonathan Acis en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan (keeper), Remco Haan, Jonathan Acis, Anton Acis, Gerald Keizer, Tom Kamphuis, Sander Wessels, Ruud Kreijkes
Coach: Gerald Keizer
Assistent-coach: John Baas