Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen met de hakken over de sloot

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen met de hakken over de sloot

Samenvatting Excelsior'31 1 - SVI 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 tegen rode lantaarndrager SVI een nipte overwinning behaald. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd boog het een 2-3 achterstand om in een 5-3 overwinning.

In de achtste minuut namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. De Rijssense formatie kreeg vervolgens veel kansen op de gelijkmaker, maar wist kort voor het rustsignaal pas voor de eerste keer te scoren; doelpunt John Lubbers, die bij afwezigheid van een aantal spelers aan de wedstrijdselectie werd toegevoegd.

Rik Harbers zette Excelsior’31 kort na rust voor het eerst deze avond op voorsprong. Daarna kreeg Excelsior’31 nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden. Dit werd nagelaten, waarna het stugge SVI verrassenderwijs in een kort tijdsbestek tweemaal wist te scoren: 2-3. Met nog tien minuten te spelen kreeg Rik Harbers een gele kaart. Een unieke kans voor de bezoekers om met een man meer de marge te verdubbelen, maar Excelsior’31 stond verdedigend goed en overleefde deze fase met een man minder. Vijf minuten voor tijd was het puntspeler Arnoud Baan die zorgde voor de gelijkmaker. Deze zelfde Baan was een minuut later aangever op de 4-3 van de altijd belangrijk en scorende John Lubbers. Gelegenheidsaanvoerder Gert-Jan Schultink, die een puike wedstrijd speelde, gooide de wedstrijd in de laatste minuut op slot. Eindstand 5-3.

Door deze overwinning blijft Excelsior’31 op de tweede plaats staan in de topklasse. Volgende week vrijdag wacht in Ede de confrontatie met de plaatselijke ZVV. De Edenaren staan op de derde plaats, een huese kraker dus.

Doelpunten Excelsior’31: John Lubbers (2), Arnoud Baan, Rik Harbers en Gert-Jan Schultink

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (k), Arnoud Baan, Gert-Jan Schultink, Henk Lankamp, Maarten Postma, Rik Harbers, Sander Kwintenberg en John Lubbers
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Arjan Kistemaker