Excelsior'31 knokt zich met tien man langs Staphorst (0-1)

Foto bij Excelsior'31 knokt zich met tien man langs Staphorst (0-1)

Excelsior'31 knokt zich met tien man langs Staphorst (0-1)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Hielke Penterman 



* Reactie Boy Boeloerditi 



* Reactie Peter Wesselink 



* Reactie Mirko Zwiers bij Radio 350 (in gesprek met Henk Damkat)


Staphorst - Excelsior'31 0-1 (0-0)
74. Hielke Penterman 0-1

Gele kaarten: Reinier Crediet, Mark Veldmate (Staphorst) en Niek Davina (Excelsior'31)
Rode kaart: Tom Brummelhuis (Excelsior'31, 44e minuut)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Niek Davina, Hakim Ezafzafi, Alfaro Vlijter

* Verslag Thijs Nieuwenhuis 

Voor Excelsior'31 stond in de negende speelronde van de Zaterdag Hoofdklasse B de altijd lasige uitwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Trainer Peter Wesselink kon, naast de afwezige Jurriaan Seppenwoolde, de langdurig geblesseerden Melvin Velthuis, Daan Ligtenberg, Michel Gerritsen Mulkes, Dylan Vosskühler en Mark Breukink, niet beschikken over Cem Köse. De aanvaller raakte vorige week tegen SDC Putten geblesseerd aan zijn bovenbeen. Zijn plek werd ingenomen door Alfaro Vlijter, die daarmee zijn basisdebuut maakte voor Excelsior'31. Simon Baysoy keerde terug in de verdediging, dat ging ten koste van Stijn Beverdam. 

Excelsior'31 en Staphorst deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. Excelsior'31 liet Staphorst het spel maken en probeerde er zelf gevaarlijk uit te komen. Dat lukte een aantal keer via Alfaro Vlijter en Niek Davina, maar de eindpass was steeds net niet scherp genoeg. 

Staphorst werd ook gevaarlijk via Rob Mijnheer, Martijn Brakke en Heine Uuldriks, maar Melvin Koetsier kon redding brengen en zijn doel schoon houden. Vlak voor rust leek daar dan de ommekeer in de wedstrijd te zijn. Tom Brummelhuis tikte de bal aan de zijlijn buiten. Op het moment dat hij terug het veld in liep, raakte hij Martijn Brakke heel licht aan. De aanvaller van Staphorst stortte ter aarde en scheidsrechter Van Kraay gaf de rode kaart. Een zware en onterechte beslissing, zo bleek na het zien van de beelden van Excelsior'31 TV. 

Na rust werd het voor de neutrale toeschouwer een minder leuke wedstrijd om naar te kijken. Excelsior'31 probeerde het met negen man dicht te houden (Amanuel Isa nam de plek centraal achterin over van Tom Brummelhuis) en probeerde aanvaller Hakim Ezafzafi in de counter te vinden. Dat lukte aardig. Boy Boeloerditi gaf de bal op een presenteerblaadje aan Niek Davina, maar de verdediging van Staphorst was alert, waardoor de bal voorlangs ging. 

Nadat Melvin Koetsier een 100% kans voor Staphorst wist te keren, leek het dat de spelers van Peter Wesselink steeds meer geloof kregen in een goede afloop. Hakim Ezafzafi werd gevaarlijk met een schot op doel, waar Staphorst-doelman René Oosterhof alle moeite mee had. De aanval liep door, waarna de bal opnieuw terecht kwam bij Hakim Ezafzafi. Hij gaf een voorzet op Niek Davina, zijn inzet werd gekeerd door René Oosterhof maar uit de rebound stond (wie anders dan) Hielke Penterman op de juiste plek om de bal binnen te tikken, 0-1. Alles en iedereen die Excelsior'31 een warm hart toedraagt ging uit zijn dak. 

Met nog een kwartier op de klok gaven de tien spelers van Excelsior'31 alles wat ze in zich hadden en werden de drie punten binnengesleept. Ook werd voor de derde keer op rij de nul gehouden. Een uitermate knappe prestatie van het team, dat door deze overwinning alleen aan kop gaat in de Zaterdag Hoofdklasse B. Dit is mede te danken aan SDC Putten. Sander Duits en co speelden in de slotfase met 2-2 gelijk op bezoek bij Berkum. 

Met nog een duel te gaan heeft Excelsior'31 de beste papieren voor de eerste periodetitel, die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Die periodetitel kan Excelsior'31 volgende week in de wacht slepen, als het thuis speelt tegen de amateurs van Ajax (aanvang 14.30 uur). De enig overgebleven concurrent voor de periodetitel, Berkum, staat nu op twee punten achterstand en gaat volgende week op bezoek bij SC Genemuiden. 

* Reactie Excelsior'31-voorzitter Harald Eertink



 

Kalender icoon zondag 29 oktober 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers