Excelsior'31 3 en VSCO 2 delen de punten

Foto bij Excelsior'31 3 en VSCO 2 delen de punten

VSCO’61 2 – Excelsior’31 3 1-1 (1-1)

Zaterdag stond de wedstrijd tegen VSCO’61 2 op het programma. Na het puntenverlies van vorige week wisten we dat we aan de bak moesten om aansluiting te houden bij de top.

De opstelling was als volgt:
Frank Beltman (k); Sven Jagersma, Luuk Beldman, Barnd Hammer, Muel Kool; Abdulwahid Kaya, Robert Harbers, Dickjan Goorman (Gerald Harbers); Jeroen Dangremond, Yorick Calkhoven, Marco Hopman.

VSCO mocht aftrappen, maar Tuute en Yorick waren gebrand om VSCO onder druk te zetten, waardoor die problemen hadden met de opbouw. Dit resulteerde in een serie kansen voor Excelsior’31,  maar die werden helaas gemist.

We bleven vol druk zetten en VSCO wist niet wat ze er mee moest. Na 15 minuten gespeeld te hebben ontving Tuute de bal aan de linkerkant. Hij zag Yorick tussen twee verdedigers in staan. Deze kreeg de bal  op een presenteerblaadje en hoefde de bal alleen nog maar langs de keeper te schuiven. 1-0 voor Excelsior’31!

Hierna viel de wedstrijd een beetje stil. We waren dan wel op zoek naar de 2-0,  maar omdat VSCO er een tandje bij deed kwamen we meer onder druk te staan. Hierdoor konden we niet meer goed opbouwen en creëerden we amper kansen.

Na een half uur gespeeld te hebben kregen we een corner. Waar VSCO in feite de hele wedstrijd al op wachtte kwam uit. Uit een snelle counter, waarbij een aanvaller van VSCO ‘1 op 1’ kwam met onze keeper Frank. Het werd dan ook 1-1, na een half uur spelen.

De 2e helft begonnen we scherp en gretig. De kansen kwamen ook nu weer, maar helaas werd er niet met scherp geschoten of de keeper van VSCO was een sta in de weg. De 2e helft was overduidelijk voor ons, maar gescoord werd er niet meer.

VSCO was niet bij machte om kansen te creëren. Wel werd Frank nog een keer op de proef gesteld, maar de stand bleef ongewijzigd, 1-1.

Uiteindelijk moeten we naar onszelf kijken. Jammer dat we geen drie punten hebben meegenomen, maar we mogen blij zijn met dit ene punt. De focus ligt al weer op aanstaande zaterdag, dan staat s.v. Oene 2 (om 12 uur) op het programma.