Excelsior'31 bekert verder na 4-0 winst op EMOS (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 bekert verder na 4-0 winst op EMOS (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van het bekerduel bij Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Jarnik Busscher (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* De uitgebreide reacties van Alfaro Vlijter en (assistent-trainer) Martijn Beltman zijn in de loop van vrijdag te zien in het Excelsior'31 TV Weekjournaal

* Verslag door Martin Klaassen

De wedstrijd na het winnen van een (periode)kampioenschap is traditiegetrouw meestal niet de beste. Wat betreft de districtsbekerwedstrijd Excelsior'31 - EMOS ging deze vlieger voor de thuisclub op.

Het was in de eerste knock-out ronde het duel der koplopers. Excelsior'31 staat met 23 punten uit 10 wedstrijden bovenaan in de Hoofdklasse B. EMOS is met 18 punten uit 7 duels de trotse lijstaanvoerder van de Zondag 4e klasse A. De Enschedeërs speelden in  poulefase van de Disctricsbeker gelijk tegen SVV 99 (1-1) en wonnen van LSV Lonneker (3-1) en Avanti W (3-2)

Excelsior'31-trainer Peter Wesselink trad aan met veel sterkhouders en liet blijken de klus zo snel mogelijk te willen klaren. Hakim Ezafzafi tikte in de 4e minuut binnen na voorwerk van Mirko Zwiers.

Een vervolg bleef daarna lang uit. Mirko Zwiers kreeg een grote kans en Hielke Penterman en Oghúzan Sahin deden met een inzet ook nog hun best om te scoren.

Na een half uur voetballen was Excelsior'31 de controle een aantal minuten helemaal kwijt. EMOS-spits Martijn Bergers kreeg in de 33e minuut een bijna niet te missen kans. Wilco Nieuwenhuis kon met lef en een beetje geluk de gelijkmaker voorkomen.

In de minuten erna kreeg de ploeg van Clemens Zwijnenberg (oud verdediger van FC Twente- en Feyenoord) nog twee goede mogelijkheden. Excelsior'31 mocht niet klagen dat het met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na rust verdubbelde Excelsior'31 al snel de score via Oghúzan Sahin. Hij kreeg in de 46e minuut de bal op schitterende wijze van Jasper Veltkamp aangespeeld en schoot de bal onder doelman Jesse Looman binnen.

Van het laatste half uur werden de toeschouwers niet warmer. Bij Excelsior'31 mochten Nick Pijfers, Mert Okatan en Gerald Pas met een invalbeurt nog even aan het grote werk ruiken. Excelsior'31 voerde de score laat in de wedstrijd nog iets op. Jasper Veltkamp was met doelpunten in de 84e en 86e minuut de gevierde man.

De volgende wedstrijd van Excelsior'31 is op zaterdag 18 november. Dan staat de wedstrijd CSV Apeldoorn - Excelsior'31 op het programma om 15.00 uur.

Excelsior'31 - EMOS: 4-0 (1-0)