Oud eerste elftal trainer Jan Wanders op 83-jarige leeftijd overleden

Foto bij Oud eerste elftal trainer Jan Wanders op 83-jarige leeftijd overleden

Oud eerste elftal trainer Jan Wanders op 83-jarige leeftijd overleden

Dit weekend bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van oud eerste elftal trainer Jan Wanders. Jan was in de jaren tachtig een succesvol trainer bij de hoofdmacht van Excelsior’31.

Ook na zijn actieve trainerscarrière bleef Jan Wanders een warm gevoel houden voor de Rijssense club, waar hij mooie jaren beleefde. Regelmatig zette hij (per fiets!) vanuit zijn woonplaats Borne koers richting Rijssen en bracht een bezoek aan het sportpark De Koerbelt. 

De liefde was wederzijds. Jan was altijd een graag geziene gast en hij onderhield dan ook nauwe banden met een groot aantal van zijn toenmalige selectiespelers.

Naast zijn liefde voor de club van rood en wit was Jan Wanders actief lid van de voetbalvereniging BVV Borne. 

Op de website van 'de geel/zwarten' heeft men eveneens lovende woorden voor Jan Wanders: 

Jan, die dit jaar 71 lid was, heeft veel betekend voor de club. Als voetballer maakte hij de succesvolle periode mee in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw, toen BVV Borne op het hoogste amateur niveau uitkwam. Tevens was hij in die tijd lid van bestuur, in de functie van jeugdvoorzitter.

Na zijn actieve voetbal carrière werd Jan trainer. Zijn eerste club was zijn eigen BVV Borne. In de periode 1972 t/m 1975 leidde hij de hoofdmacht van de club en draaide met de ploeg drie seizoenen bovenaan mee in de derde klasse. 

Jan deed meer voor club. Regelmatig verschenen van hem gedichten in het clubblad van BVV Borne. Daarnaast heeft hij jaren lang de felicitatiekaartjes van de club rond gebracht. Op de fiets door heel Twente en daar buiten. Tot aan Doetinchem toe. 

Jan was jarenlang lid van de klussengroep van BVV Borne, waar hij er mede voor zorgde dat het sportpark er spik en span bij lag. Voor al zijn werkzaamheden voor de club werd Jan Wanders in 2006 benoemd tot lid van verdienste.

We zijn Jan veel dank verschuldigd en zullen hem node missen

Wij wensen Gerrit-Jan, Petra, de kleinkinderen en overige familie veel sterkte met dit enorme verlies.     

Kalender icoon donderdag 16 november 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers