Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken volle buit in memorabele wedstrijd

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken volle buit in memorabele wedstrijd

Samenvatting Elsweide - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

ARNHEM / RIJSSEN
- De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de volle buit gepakt tegen de rode lantaarn Elsweide. In een krankzinnige wedstrijd, na een niet al te vlekkeloze heenreis, werd er uiteindelijk met 7-8 gewonnen. Prettige bijkomstigheid was het 2-2 gelijkspel tussen IFC Zwolle en ZVV Ede, waardoor Excelsior’31 alleen aan kop gaat in de eerste periode in topklasse.

De wedstrijd kende een rommelig begin. Elsweide startte de wedstrijd met slechts drie spelers, nadat het beginsignaal al een kwartier was uitgesteld. Excelsior’31 profiteerde slechts éénmaal in het aantal minuten dat het in overtal was. Toen de thuisploeg compleet was, wist Excelsior’31 merkwaardig genoeg wel makkelijk het net een aantal keren te vinden. Na vijftien minuten spelen stond er een 0-4 tussenstand op het scorebord. De Rijssenaren leken op weg naar een monsterzege, maar het verloop van de wedstrijd was om snel te vergeten. De thuisploeg werd in het zadel geholpen door de rood witten, waar niets meer lukte. In een kort tijdsbestek bogen de gastheren de 0-4 achterstand om in een 5-4 voorsprong.

Ook in de tweede helft was Excelsior’31 geen schim van de ploeg van de afgelopen wedstrijden. Nadat het op een 6-4 achterstand kwam, trok het de stand weer gelijk naar 6-6, maar kwam het kort voor tijd wederom op een achterstand: 7-6. Arnoud Baan boog vervolgens deze achterstand om in een 7-8 overwinning. Eerst benutte hij een strafschop om vervolgens in de dying seconds uit een overtal situatie, na een rode kaart bij de thuisploeg, de bal hoog in het doel te schieten.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor Excelsior’31 en volgens coach Ichtus Rahanra: “de slechtste wedstrijd ooit als coach van Excelsior’31”. De drie punten zorgt er wel voor dat Excelsior’31 aan kop gaat in de eerste periode in de topklasse. Aanstaande vrijdag wacht in Rijssen de confrontatie met het stugge Walk Inn Boys.

Doelpunten Excelsior’31: Maarten Postma (4), Arnoud Baan (3), Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (k), Arnoud Baan, Maarten Postma, Rik Harbers, Jan Borghuis, Gert-Jan Schultink, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg