Gelijkspel voor zaalvoetballers Excelsior’31

Foto bij Gelijkspel voor zaalvoetballers Excelsior’31

Samenvatting Sportclub Olympic - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

ARNHEM / RIJSSEN
– De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Sportclub Olympic. In Arnhem kwam het in een sportieve en attractieve wedstrijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het team van oefenmeester Ichtus Rahanra gaat nog wel aan de leiding in de topklasse.

Na acht minuten spelen stonden de Rijssenaren al met 0-2 voor, maar de thuisploeg krabbelde zich terug in de wedstrijd en kwam door een individuele actie en door onoplettendheid bij Excelsior’31 nog voor rust op gelijke hoogte: 2-2. Na de thee golfde het spel heen en weer en kreeg met name Excelsior’31 een aantal grote kansen. Ook de thuisploeg was een aantal keren gevaarlijk, maar strandde een aantal keren op  keeper Marien Baan. De Rijssense sluitpost keepte een uitmuntende wedstrijd. Kort voor het eindsignaal hadden de rood-witten het duel in haar voordeel moeten beslissen, maar met twee man alleen op de keeper af ontbrak de juiste eindpass.

Excelsior’31 is, ondanks het puntverlies, nog wel koploper in de topklasse maar wordt op de hielen gezeten door ZVV Twente, IFC Zwolle en ZVV Ede. Volgende week vrijdag staat de laatste wedstrijd van dit kalanderjaar op het programma. Dan wacht in Harderwijk de confrontatie met Sporting Harderwijk.

Doelpunten Excelsior’31: Jan Borghuis en Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (k), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Maarten Postma, Gert-Jan Schultink, Sander Kwintenberg, Rik Harbers en Tom Kamphuis