Foto bij Excelsior'31 niet langs FC Winterswijk (samenvatting & foto's geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

Excelsior'31 - FC Winterswijk 1-1 (1-0)
21. Cem Köse 1-0
64. Lenn Redeker 1-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Melvin Velthuis, Niek Averesch (65. Tom Brummelhuis), Simon Baysoy, Stefan Maat (65. Amanuel Isa), Boy Boeloerditi, Michel Gerritsen Mulkes (46. Dylan Vosskühler), Cem Köse (46. Stijn Beverdam), Hielke Penterman, Frank Gerritsen Mulkes

Trainer Peter Wesselink kon vanmiddag vanwege langdurige blessures niet beschikken over Daan Ligtenberg en Niek Davina. Alfaro Vlijter, Ogùzhan Sahin, Mart Nieuwenhuis en Jasper Veltkamp maakten minuten in het tweede elftal. Hakim Ezafzafi was afwezig en Jurriaan Seppenwoolde sluit in februari weer aan.

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 oefende zaterdagmiddag tegen zondag eersteklasser FC Winterswijk, dat getraind wordt door John Gielink (in het verleden werkzaam als assistent-trainer bij Excelsior'31).

De thuisploeg, met eerstejaars A-junioren Stefan Maat en Frank Gerritsen Mulkes in de basis, kreeg de eerste kansen in de wedstrijd. Hielke Penterman speelde in kansrijke positie de bal af op Michel Gerritsen Mulkes, maar hij wist het doel niet te vinden. Een kopbal van Melvin Velthuis werd van de lijn gehaald.

Na 21 minuten spelen kwam Excelsior'31 dan toch op voorsprong. Cem Köse schoot de bal binnen, na goed voorbereidend werk van Mirko Zwiers. Een aanval zoals Peter Wesselink en zijn staf het ongetwijfeld graag zullen zien.

Excelsior'31 ging door met aanvallen, waarbij met name Cem Köse opviel. De aanvaller die terugkeerde van een bovenbeenblessure had een aantal prima acties in huis. Een schot van Boy Boeloerditi werd goed gekeerd door de doelman van de bezoekers en Simon Baysoy raakte de paal, daardoor bleef het 1-0 bij rust.

Na rust had Excelsior'31 moeite om tot kansen te komen. FC Winterswijk kwam na ongeveer 20 minuten in de tweede helft op gelijke hoogte door een fantastische goal van de 18-jarige Lenn Redeker. De spits (met een verleden in de jeugd van De Graafschap) wist de bal, uit een onmogelijke hoek met een (al dan niet als voorzet bedoeld) stiftje, via de binnenkant van de paal in het doel te krijgen, 1-1.

Even later had hij de bezoekers zelfs op 1-2 kunnen zetten, maar deze poging raakte de lat. De ploeg van John Gielink schoot in de slotfase nog een keer op de lat, maar gescoord werd er niet meer, eindstand 1-1.

Excelsior'31 kijkt terug op twee leerzame oefenduels tegen Quick'20 en FC Winterswijk, waarin een aantal geblesseerde spelers weer aansloten en ook talenten uit de JO19-1 speelminuten kregen. Volgende week zaterdag start de Hoofdklasse B weer. Excelsior'31 speelt dan om half drie een uitwedstrijd tegen SDC Putten.