Langjarig jeugdleider Willem Markvoort op 89-jarige leeftijd overleden

Foto bij Langjarig jeugdleider Willem Markvoort op 89-jarige leeftijd overleden

Langjarig jeugdleider Willem Markvoort op 89-jarige leeftijd overleden

Woensdag bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van Willem Markvoort, bij de Excelsior’31 jeugd jarenlang beter bekend als ‘ome Willem’.

Willem was zeer geliefd als jeugdleider. Waar kandidaat-jeugdleiders voor selectieteams bij wijze van spreken doorgaans in de rij staan, koos Willem Markvoort steevast voor de misschien wat minder glansrijke en spraakmakende (lagere) elftallen. 

Sterker nog, bij de ‘lagere’ jeugdelftallen vond Willem des te meer voldoening en wist hij, jarenlang als twee-eenheid, samen met Mannes Koers, er een hecht team van te smeden. Met niet zelden klinkende resultaten. Zo nam Willem Markvoort in 2006 afscheid als jeugdleider van B3 – het huidige JO17/3 – met het kampioenschap, als kroon op het ‘werk’. 

Charismatische jeugdleiders als Willem Markvoort zijn uiterst spaarzaam. Willem was dan ook méér dan een jeugdleider. Hij was een soort tweede vader voor ‘zijn jongens’. Willem had geen autoriteit nodig om gezag uit te stralen. Hij bezat een natuurlijk charme en was een heuse ‘teambuilder’.  

Willem Markvoort werd in 2006 door toenmalig voorzitter Lamber Voortman tot erelid van Excelsior’31 benoemd. Naast jeugdleider had Willem enige jaren achtereen zitting in het jeugdbestuur, bij Excelsior’31.  

Willem Markvoort zou bij leven in augustus (2018) maar liefst 65 jaar lid van Excelsior’31 zijn geweest. Hij was  ‘a real character’. Een (jeugd)leider waar een club van om en nabij de 1800 leden, als Excelsior’31, alleen maar van kan dromen.

Rust zacht Willem. We zullen je node missen

Langs deze weg wenst Excelsior’31 echtgenoot Jannie en de kinderen, familie, vrienden en nabestaanden sterkte, die men de komende tijd nodig zal hebben om het overlijden van Willem te verwerken.

Kalender icoon vrijdag 19 januari 2018 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers