Excelsior'31 hervat competitie met nederlaag bij SDC Putten (2-0)

Foto bij Excelsior'31 hervat competitie met nederlaag bij SDC Putten (2-0)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

57. Abdelmounim Cherkaoui 1-0
90. Martijn Duits 2-0

Gele kaarten Excelsior'31: Mirko Zwiers, Simon Baysoy

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Stijn Beverdam (85. Ogúzhan Sahin), Stefan Maat, Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Jasper Veltkamp (68. Michel Gerritsen Mulkes), Hakim Ezafzafi, Cem Köse (78. Alfaro Vlijter)

Trainer Peter Wesselink kon niet beschikken over Niek Averesch (ziek), Amanuel Isa (geschorst), Daan Ligtenberg (blessure), Dylan Vosskühler (blessure) en Niek Davina (blessure). Tom Brummelhuis zat niet bij de wedstrijdselectie.

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 hervatte zaterdagmiddag de competitie met een uitwedstrijd tegen SDC Putten. Door de schorsing van aanvoerder Amanuel Isa begon eerstejaars A-junior Stefan Maat in de basis. De 17-jarige centrale middenvelder maakte daarmee zijn debuut in de Hoofdklasse.

Al vrij snel in de wedstrijd kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier zag deze inzet naast het doel over de achterlijn verdwijnen. In een gelijkopgaand duel kreeg ook Excelsior'31 een aantal mogelijkheden. Met name Cem Köse was gevaarlijk met een aantal schoten op doel. Vlak voor rust werd SDC Putten-aanvoerder Sander Duits nog gevaarlijk, maar zijn schot was een prooi voor Melvin Koetsier.

De beginfase na rust was voor SDC Putten, maar dat resulteerde niet in een treffer. Excelsior'31 kreeg na ongeveer tien minuten in de tweede helft meer grip op de wedstrijd en had in die fase op voorsprong kunnen komen. Eerst werd een inzet van Hakim Ezafzafi uitstekend gekeerd door doelman Manuel Hoogewoning. Hakim Ezafzafi schoot in de nastoot over. Even later opnieuw een grote kans voor de Rijssenaren, Hielke Penterman kon de bal net niet binnen tikken en Hakim Ezafzafi schoot de bal in de rebound hard in het zijnet. Een 100% kans die onbenut bleef.

Nog geen minuut later na die grote kans kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Abdelmounim Cherkaoui stond vanuit een lange bal van achteruit zo alleen voor keeper Melvin Koetsier en faalde niet, 1-0. Een moment waarop de Excelsior'31 verdediging er niet goed uitzag.

Na 68 minuten werd Jasper Veltkamp gewisseld. De tweedejaars A-junior werd vervangen door Michel Gerritsen Mulkes. Hij maakte zijn rentree in de Hoofdklasse na een zware knieblessure die hem 14 maanden aan de kant hield.

Excelsior'31 moest meer risico nemen maar had niet de stootkracht en creativiteit om dit om te zetten in serieuze doelpogingen. De thuisploeg had de zaken in het laatste half uur prima voor elkaar. SDC Putten kreeg in de slotminuut nog een vrije trap, die benut werd door Martijn Duits. Hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Een teleurstellende middag voor Excelsior'31, dat de derde nederlaag op rij lijdt in de Hoofdklasse B. Een onnodige nederlaag, gezien het goede veldspel en de grote kansen die het kreeg in Putten. Excelsior'31 scoorde niet en door één onoplettendheid gaf het de wedstrijd volledig uithanden. Volgende week speelt Excelsior'31 thuis tegen SV Urk. Het duel op De Koerbelt begint om 14.30 uur.