Excelsior'31 na rust langs DTS'35 (1-3) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 na rust langs DTS'35 (1-3) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

86. Hielke Penterman (penalty) 1-3

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Stijn Beverdam (60. Alfaro Vlijter), Amanuel Isa, Niek Averesch, Simon Baysoy, Mirko Zwiers, Boy Boeloerditi (89. Stefan Maat), Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes (64. Jasper Veltkamp), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi

Gele kaart Excelsior'31: Amanuel Isa

* verslag Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 speelde dinsdagavond in de 4e ronde van de KNVB Districtsbeker Oost een uitwedstrijd tegen DTS'35 uit Ede. De club waar Peter Wesselink drie jaar trainer was, voordat hij aan de slag ging in Rijssen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de zaterdag eersteklasser. Wilco Nieuwenhuis kon redding brengen. Ook Excelsior'31 kreeg goede mogelijkheden, onder meer een schot van Hakim Ezafzafi ging net naast. Na ongeveer 20 minuten spelen dacht Excelsior'31 te scoren, Melvin Velthuis raakte de onderkant van de lat maar de bal was niet over de lijn volgens scheidsrechter Meilink. In de rebound raakte Boy Boeloerditi de paal.

Excelsior'31 verzuimde dus de openingstreffer te maken, DTS'35 sloeg even later wel toe. Haikaz Vervaart schoot raak na niet al te overtuigend verdedigen van de Rijssenaren, 1-0. De snelle aanvallers van de thuisclub kregen daarna nog twee goede mogelijkheden waar Excelsior'31 goed weg kwam. Hakim Ezafzafi had nog voor rust de gelijkmaker op het scorebord kunnen zetten, maar de keeper van DTS'35 kon redding brengen.

De tweede helft begon uitstekend voor Excelsior'31. Binnen een minuut kwam Stijn Beverdam door over de rechterkant en gaf de bal voor op Hielke Penterman die binnen kon tikken, 1-1.

Daarna had Excelsior'31 de controle over de wedstrijd en kwam het via een fantastisch doelpunt van Hakim Ezafzafi, na goed voorbereidend werk van Mirko Zwiers, op een 1-2 voorsprong.

DTS'35 was daarna nog gevaarlijk uit dode spelmomenten, maar Excelsior'31-doelman Wilco Nieuwenhuis hield zijn doel schoon in de tweede helft. Het werd zelfs nog 1-3, Melvin Velthuis werd neergehaald in het strafschopgebied en Hielke Penterman schoot de strafschop die volgde binnen.

Excelsior'31 bekert door naar de 1/8 finale van het KNVB Districtsbekertoernooi. Daarin speelt het op woensdag 28 februari uit tegen WHC (aanvang 20.00 uur), dat woensdagavond Rigtersbleek in de laatste minuut met 0-1 versloeg.

Zaterdag gaat Excelsior'31 in de Hoofdklasse B op bezoek bij Sparta Nijkerk, aanvang 15.00 uur.