Reserves Excelsior'31-zaal winnen van concurrent FV United Enschede

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal winnen van concurrent FV United Enschede

Samenvatting Excelsior'31 2 - FV United Enschede, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de thuiswedstrijd tegen FV United Enschede met 6-2 gewonnen. Na een ruststand van 1-1 speelde het een uitstekende tweede helft waarin het de kansen uitstekend uitspeelde. Door deze overwinning gaat Excelsior'31 over FV United Enschede heen en staat het nu stevig in de middenmoot en kan het zich naar boven kijken op de ranglijst.

Door de afwezigheid van Agassi Daneljan en Niek Haase speelde coach Gerald Keizer weer eens mee. Agassi Daneljan heeft zijn carrière helaas moeten beëindigen na langdurig blessureleed. Excelsior'31 had zich goed ingesteld op tegenstander FV United Enschede en haalde de angels goed uit hun spel. Vooral Daan Kreijkes ging als aanvoerder voorop in de strijd en legde de gevaarlijkste man van de tegenstander volledig aan banden. Toch kwam Excelsior'31 op een 0-1 achterstand en mocht het voor rust blij zijn dat het nog op 1-1 kwam door een eigen doelpunt van United. Ook keeper Frank Haase hield de thuisploeg een aantal maal uitstekend op de been.

Na de thee zette kwam FV United Enschede toch weer op een 1-2 voorsprong, maar Maurice Brunsman scoorde middels een individuele actie direct de 2-2. Na een gele kaart bij FV United Enschede was het John Lubbers die Excelsior'31 op voorsprong zette. Door opnieuw doelpunten van Maurice Brunsman en John Lubbers liep Excelsior'31 verder uit. In de slotfase scoorde Maurice Brunsman met een fantastische lob vanuit een dropkick die men niet vaak in de zaal ziet. Absoluut een reden om de samenvatting van Jan Nijkamp van Multivideo te bekijken. Uiteindelijk was de 6-2 een geflatteerde uitslag, maar Excelsior'31 liet zien behoorlijk gegroeid te zijn als team dit seizoen.

Eerstvolgende wedstrijd is aankomende woensdag in Harderberg. Dan staat de derby tegen HHC op het programma.