Zaalvoetballers Excelsior’31 verspelen titelkansen

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verspelen titelkansen

Samenvatting Excelsior'31 - ZVV Twente, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 lijken dit seizoen genoegen te moeten nemen met een plaats in de nacompetitie. Nadat het de laatste weken aan een opmars bezig was in de Topklasse, is na de 3-6 nederlaag vrijdagavond tegen ZVV Twente de kans op de titel nihil. Met nog drie wedstrijden voor de boeg, bivakkeert het op de vierde plaats en is het verschil met de nummers één, twee en drie op de ranglijst respectievelijk vijf, drie en drie verliespunten.

Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden Excelsior’31 en ZVV Twente op een gedeelde derde plaats, met een achterstand van drie verliespunten op koploper IFC Zwolle en twee verliespunten op nummer twee ZVV Ede. In de wetenschap dat deze beide teams elkaar vrijdagavond ook troffen, was het een belangrijke avond in de top van de Topklasse.

In de beginfase van de wedstrijd speelden beide teams afwachtend. ZVV Twente had iets meer balbezit, maar Excelsior’31 was hier niet van onder de indruk. Het individueel sterke ZVV Twente kon niet voor gevaar zorgen. De Rijssense formatie drong steeds meer aan en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. In de laatste vier minuten voor rust ging het hopeloos mis bij Excelsior’31. ZVV Twente zette meer aan en werd dreigender. De gelijkmaker viel ongelukkig en belande via een Excelsioor in eigen doel. De 1-2 volgde niet veel later via een houdbaar schot, waarbij overigens een aantal veldspelers van Excelsior’31 in hun taak verzaakten. Excelsior’31 kreeg vervolgens twee grote kansen op de gelijkmaker, maar deze werden beiden om zeep geholpen. Kort voor het rustsignaal slalomde een speler van ZVV Twente door de Rijssense defensie en gaf iedereen het nakijken (1-3).

De tweede helft was nog geen minuut oud en Excelsior’31 kreeg de volgende domper te verwerken. Een zacht schot vanaf de zijkant belande in de verre hoek, waardoor Excelsior’31 totaal onnodig de achterstand vergroot zag worden (1-4). De concentratie en beleving was bij Excelsior’31 ver te zoeken. Toch kwam Excelsior’31 in een kort tijdsbestek via Henk Lankamp en Tom Kamphuis terug in de wedstrijd (3-4). Met nog achttien minuten op de klok tijd genoeg om de achterstand om te buigen in een voorsprong, maar er gaven te veel spelers niet thuis deze avond. De scherpte ontbrak en veel counters werden slecht uitgespeeld. Ook de omschakeling bij balverlies liet te wensen over en dat resulteerde in de 3-5. Kort voor tijd fungeerde aanvoerder Jan Borghuis als vijfde veldspeler, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. Het baltempo lag hierin veel te laag en een aantal spelers wisten bij deze situatie niet wat te moeten doen, iets waar op getraind mag worden. In één van de afgeslagen aanvallen profiteerde ZVV Twente éénmaal, met als resultaat een 3-6 eindstand.

Met nog drie wedstrijden te gaan kunnen de Rijssenaren zich, dankzij winst van de eerste periodetitel, alvast richten op de nacompetitie voor promotie naar de eerste divisie en de bekerfinale welke op 20 april gespeeld gaat worden. De tegenstander is dan wederom ZVV Twente.