Solide Excelsior'31 wint van AZSV (2-1) (samenvatting & foto's geplaatst)

Foto bij Solide Excelsior'31 wint van AZSV (2-1) (samenvatting & foto's geplaatst)

* Samenvatting Excelsior'31 - AZSV, gemaakt door Excelsior'31 TV. Beelden en montage door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons en de presentatie door José Nijhof.

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Martijn Beltman

* Analyse Lourens Smids, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook

* verslag door Martin Klaassen

Voor het thuisduel tegen AZSV sleutelde Peter Wesselink aan zijn basisteam. Niek Averesch en Simon Baysoy stonden in vergelijking met vorige week niet aan de aftrap. Dylan Vosskühler en Melvin Velthuis wel.

Tot hier en niet verder, was vorige het signaal dat Excelsior'31 in de uitwedstrijd tegen tweede periode-winnaar Eemdijk (0-0) afgaf. Na de belabberde resultaten in de tweede periode, is de selectie van Excelsior'31 bezig zichzelf op te richten.

Met enkele tactische verschuivingen in het veld, lijkt Peter Wesselink zijn selectie de broodnodige prikkel naar nieuw succes te hebben gegeven. De meest opvallende daarvan is de nieuwe rol van Boy Boeloerditi, als aanvallende pion.

Boeloerditi stond na een goed eerste kwartier van Excelsior'31 aan de basis van de openingstreffer. Hij zorgde met een goede kaats ervoor, dat de aanstormende Hakim Ezafzafi de bal ver buiten bereik van AZSV-doelman Matthijs Ebbers in de bovenhoek kon jagen: 1-0. Dit gebeurde echter net nadat de Rijssenaren goed wegkwamen. AZSV-aanvaller Joost Rasing schoot de bal in de korte hoek op de paal.

Excelsior'31 behield daarna het initiatief, maar werd slordiger in de passing. Hierdoor kon het niet doordrukken. Veelbelovende situaties werden meestal eigenhandig in de kiem gesmoord. Daarbij moet gezegd worden dat de onvoorspelbare harde wind een negatieve invloed had.

Na rust bleef Excelsior'31 heersen. Het ging onder aanvoering van een sterk acterend centraal verdedigingsduo op zoek naar een tweede treffer. Hakim Ezafzafi kreeg in de 56e minuut een goede kans. Op aangeven van Michel Gerritsen Mulkes bleef zijn inzet tussen een voorzet en een schot hangen. Twee minuten later kwamen Boy Boeloerditi en Melvin Velthuis uit een vrije trap van Mirko Zwiers dichtbij succes.

In de 72e minuut kreeg Excelsior'31 de uitgelezen kans op de 2-0. Na een handsbal van Max Jansen legde scheidsrechter Paarhuis de bal op 11 meter. De vrijwel onzichtbare Hielke Penterman trad met zijn rake strafschop even op de voorgrond. Het was voor de aanvallers van Excelsior'31 meer de wedstrijd van de ijver, dan van de technische hoogstandjes.

AZSV beet in de 80e minuut toch nog even van zich af. Een droge dagionale afstandsschuiver van invaller en oud Excelsior'31-speler Brian Hogeweide bracht de marge terug naar 1 doelpunt. In de slotfase bleef Excelsior'31 na enkele kleine schermutselingen overeind en werd een verdiende overwinning op de ranglijst bijgeschreven.

Excelsior'31 - AZSV 2-1 (1-0)