Zaalvoetballers Excelsior’31 4 verliezen halve finale beker

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 4 verliezen halve finale beker

Samenvatting Excelsior'31 4- FC Sedap 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het vierde zaalvoetbalteam van Excelsior’31 is er maandagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de beker finale categorie B (1e klasse t/m 4e klasse). In een spannende wedstrijd ging het in de halve finale nipt met 5-6 onderuit tegen FC Sedap 1.

De bezoekers uit Vaassen waren de grote favoriet. In de competitie zijn zij zonder puntverlies kampioen geworden in de eerste klasse. Excelsior’31 speelt een klasse lager, waar het een moeizaam seizoen draait. De spanning zat er bij beide teams goed in, wat zichtbaar was in het spel. Met name van de bezoekers werd meer verwacht. Toch was het vijftig minuten lang spannend. De bezoekers kwamen voor rust tot driemaal toe op voorsprong, maar onder leiding van de magistrale Bart Slagman ging Excelsior’31 met een verrassende 4-3 voorsprong rusten.

Na rust leek Excelsior’31 de kluts kwijt en vloeiden de krachten weg. De bezoekers profiteerden en bogen de 4-3 achterstand om in een 4-6 voorsprong. Met nog drie minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld, maar Excelsior’31 maakte alsnog de aansluitingstreffer. De Rijssenaren kregen weer hoop en hadden in de persoon van vedette Bart Slagman nog twee enorme kansen op de gelijkmaker, maar helaas ontbrak bij hem hetgeen wat in de eerste helft wel lukte en bleef het 5-6.

FC Sedap de terechte winnaar, maar wat was Excelsior’31 dichtbij.