Excelsior'31 beloont zichzelf weer niet en gaat onderuit bij DFS (3-1)

Foto bij Excelsior'31 beloont zichzelf weer niet en gaat onderuit bij DFS (3-1)

41. Noë Bokila 2-1
88. Corné Davelaar 3-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes, Melvin Velthuis (80. Stefan Maat), Hielke Penterman, Cem Köse (83. Alfaro Vlijter), Boy Boeloerditi (76. Ogùzhan Sahin), Hakim Ezafzafi

* verslag door Thijs Nieuwenhuis

Het duel tussen DFS en Excelsior'31 kon eerder dit seizoen tot twee keer toe niet doorgaan vanwege de winterse weersomstandigheden. Vanmiddag troffen beide teams elkaar voor de tweede keer in drie weken. In vergelijking met het duel van drie weken geleden in Rijssen (toen won DFS met 2-3) begon DFS met een aantal andere namen, ervaren spelers als Peter Veeneman, Remy Raterink, Marijn de Kler en Rutger Worm begonnen op de bank. Trainer Scott Calderwood wilde tegen Excelsior'31 natuurlijk vertrouwen tanken, want woensdag speelt DFS de bekerfinale tegen MASV. Excelsior'31 wil natuurlijk ook vertrouwen tanken. Men heeft als doelstelling om de top vijf te bereiken en (misschien nog wel belangrijker) men richt zich op de nacompetitie. De komende vier competitiewedstrijden moet men in vorm komen voor de vier beslissende duels voor promotie naar de Derde Divisie.

Excelsior'31 begon sterk aan het duel. Dat resulteerde in een vroege openingstreffer. Hakim Ezafzafi schoot van afstand maar DFS-doelman Jasper Heusinkveld kon keren, in de rebound gaf Boy Boeloerditi de bal op een presenteerblaadje aan Hielke Penterman, die zoals altijd op de goede plek stond om de bal binnen te tikken, 0-1.

Daarna ging Excelsior'31 wat behoudender spelen, dit leverde echter geen echte grote mogelijkheden op voor de thuisploeg. Uit een vrije trap viel na 23 minuten echter wel de gelijkmaker, Jim van Halst kopte geheel vrijstaand binnen.

Even daarna had Cem Köse de rood-witten alweer op voorsprong kunnen zetten, maar zijn poging werd van de lijn gehaald door een verdediger van DFS. Uit een hoekschop kwam DFS wel op voorsprong. Noë Bokila, die enkele jaren geleden nog op proef was bij Excelsior'31, kon profiteren nadat Melvin Koetsier de bal losliet, 2-1. Nog geen minuut later kreeg Hakim Ezafzafi een grote kans op de gelijkmaker, hij kopte de bal rakelings over het doel. Het had echter ook 3-1 kunnen zijn, in de slotminuut van de eerste helft was Noë Bokila echter net niet scherp genoeg.

Na rust kwam Excelsior'31 sterk uit de kleedkamer, Hakim Ezafzafi schoot de bal snoeihard op de onderkant van de lat. Ook Hielke Penterman en opnieuw Hakim Ezafzafi hadden even later niet het geluk aan hun zijde. Na een uur spelen was het beste er bij de bezoekers wel van af, Boy Boeloerditi was nog het dichtst bij een treffer maar ook hij scoorde niet. DFS maakte er vlak voor tijd nog 3-1 van. Corné Davelaar mocht zomaar opkomen over de rechterflank en schoot de bal uitstekend binnen, 3-1. Dat werd ook de eindstand.

Excelsior'31 weet voor de vijfde keer op rij niet te winnen en zakt daardoor steeds verder weg op de ranglijst. Het staat nu op de negende plek. Het heeft nog drie competitiewedstrijden te gaan om in een flow te komen voor de nacompetitie. Voetballend gezien ziet het er de laatste weken prima uit, maar de ploeg zal pas echt zelfvertrouwen krijgen voor het toetje als men de vele kansen om gaat zetten in doelpunten. Verdedigend gezien gaf men vandaag weinig tot niets weg, als men dat vasthoudt en de doelpuntenmachine op tijd op stoom gaat komen kan het zomaar een fantastisch einde van het seizoen worden. Volgende week wederom een uitwedstrijd voor Excelsior'31, dan gaat het op bezoek bij De Zuidvogels.