Excelsior?31 geeft Staphorst pijnlijk pak slaag

Excelsior?31 geeft Staphorst pijnlijk pak slaag

 

Als je wint heb je vrienden, zelfs met 'hondenweer'. Maar liefst 1200 toeschouwers trotseerden vanmiddag het slechte weer...
Klik hier voor de in totaal 99 foto's van het duel tegen Staphorst

RIJSSEN – Excelsior’31 kende vanmiddag geen genade met promovendus Staphorst. Al in de eerste minuut opende de sterk spelende Boksebeld de score voor de thuisploeg, 1-0.  Staphorst, vorige week nog vriend en vijand verrassend met een 4-0 winstpartij tegen Flevo Boys, schrok zich het apenzuur. Toch liet een tweede treffer voor de rood/witten nog dik 20 minuten op zich wachten.

De voor Sander ter Harmsel (schouderblessure) ingevallen Maarten Dangremond schoot de 2-0 kiezelhard binnen. Daarna ging het hard: 3-0 opnieuw door Boksebeld (weergaloze stift), 4-0 Looms, 5-0 Sepp, 6-0 Looms, voordat invaller Paul Smid de spreekwoordelijke eer kon redden.
 Eindstand 6-1. Volgende week wacht Excelsior’31 een (understatement van de week) ‘lastige uitwedstrijd’ in Assen, tegen ACV.

Excelsior’31 – Staphorst 6-1 (4-0)
01. 1-0 Boksebeld
25. 2-0 Dangremond
32. 3-0 Boksebeld
38. 4-0 Looms
66. 5-0 Sepp
78. 6-0 Looms
80. 6-1 Smid
 

Opstelling Excelsior’31:Doel: Fernandez Hesselink
Achter: Janssen (81. Borghuis), Zwollo, Leurink en Van Pijkeren
Midden: Ter Harmsel (21. Dangremond), Boksebeld en IsaVoor: Sepp, Looms en Hoekstra Opstelling Staphorst:Doel: De WeerdAchter: De Witte (72. Spijkerman), Hof, Huls en MaatMidden: Hogenkamp, Bakker en Slot (74. Smid)
Voor: Brakke, Kosse en Van der Sluis

Scheidsrechter: dhr. A. Dijkstra (Oosterwolde)

Toeschouwers: 1200

Gele kaarten: Kosse (2x), Bakker, Hogenkamp en Huls (allen Staphorst)

Rode kaarten: Kosse en assistent trainer Kin (beiden Staphorst)

wedstrijdverslag van Jannes Boerman (www.voetbaloost.nl)

EXCELSIOR’31 MILD VOOR DEBUTANT STAPHORST.

Het was dat Excelsior’31 uiterst mild was voor Staphorst anders hadden dubbele cijfers op het scorebord gestaan. Dat mag de conclusie zijn na 90 minuten voetbal tussen  debutant Staphorst en Excelsior’31. Staphorst vorige week nog met 4-0 winnaar tegen Flevo-Boys was naar Rijssen gekomen om misschien wel een puntje te stelen. Maar dat plan viel al na 39 seconden in duigen. Bas Boksebeld, vervanger voor de aan zijn enkel geblesseerde Jarno Beltman, kwam goed voor zijn man en tikte de 1-0 binnen uit een voorzet van John van Pijkeren.

Het was de opmaat voor een eerste helft waarin Excelsior’31 excelleerde. Het ging zelfs zo makkelijk dat in de omschakeling soms de verdedigende taken werden verwaarloosd, waardoor Staphorst af en toe in het strafschopgebied van Excelsior’31 kon opduiken, maar tot kansen kwam het niet. Ook gingen de gasten wat fysieker spelen en dat betekende een behoorlijk aantal gele kaarten. Een van die charges leverde Sander ter Harmsel een blessure op waardoor hij zich moest laten vervangen. Zijn vervanger Maarten Dangremond was koud twee minuten in het veld of hij scoorde de 2-0 na een uitglijder van middenvelder Hermen Hogenkamp.

Staphorst probeerde te blijven voetballen maar moest toezien hoe de beste kans onschadelijk werd gemaakt door de ver uit zijn doel komende Vicente F. Hesselink, na een inzet van Martijn Brakke. Excelsior’31 liet aan de andere kant zien hoe het wel moest. Na een aanval waarin de bal door verschillende spelers maar een keer werd geraakt was Bas Boksebeld het eindstation en alleen voor doelman Frank de Weerd rondde hij het met een stift bekeken af 3-0.

In de 38e minuut tilde Erwin Looms na een perfecte voorzet van de uitblinkende Gerald Janssen de stand naar 4-0 en leek een grote uitslag in het verschiet.

Na rust ging er toch, waarschijnlijk onbewust, de rem op. Excelsior’31 voerde de acties soms te ver door en was daardoor minder dreigend. In de 52e minuut kwam Staphorst met 10 man te staan nadat  Leon Kosse zijn tweede gele kaart in ontvangst mocht nemen na het onderuit halen van Nick Hoekstra.

Met een man meer in het veld liet Excelsior’31 Gerald Janssen op rechts doorschuiven en verkreeg daardoor nieuwe aanvallende impulsen. Toch zou de 5e treffer over links vallen. Nick Hoekstra jaagde rechtsback Jurrian de Witte af die in de fout ging en uit zijn afgemeten voorzet scoorde Dennis Sepp de 5-0.

Diezelfde Sepp en ook Gerald Janssen kregen kansen om de score te verhogen maar het was in de 78e minuut Erwin Looms die de 6-0 liet aantekenen na een perfecte voorzet van Dennis Sepp, hij tekende daarmee voor zijn tweede van de middag.

De ingevallen Paul Smid mocht voor Staphorst de eretreffer aantekenen, maar ondanks deze treffer was de grootste overwinning ooit van Excelsior’31 in de hoofdklasse een feit. Dat hiervan ondanks het slechte weer ongeveer 1200 toeschouwers getuige van waren geeft aan dat Excelsior’31 onder de eigen supporters en in de regio weer helemaal leeft.



Kalender icoon zaterdag 29 september 2007 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers