Futsal: Excelsior'31 wint nipt van SVW/De Middenstip

In de Reggehal in Rijssen hebben de futsallers van Excelsior'31 met 4-3 gewonnen van SVW/De Middenstip uit Epe. Een 0-1 achterstand, al na een paar minuten, werd in de eerste helft weggepoetst door de Rijssense aanvoerder Alidus ter Harmsel. De eerste helft verliep moeizaam voor Excelsior'31, omdat bij vele kansen een uitblinkende doelman Reurink van de gasten doorlopend in de weg lag. Na rust viel dan toch de 2-1, na een goede pass van Alidus ter Harmsel, die Arnoud Baan een niet te missen kans bood. Toen zeven minuten voor tijd SVW/De Middenstip de 2-2 binnenprikte, leek een overwinning voor Excelsior'31 een moeilijk verhaal te worden.

Toch wist Alidus ter Harmsel enkele minuten voor tijd keeper Reurink uit te kappen, en 3-2 te scoren. Toen diezelfde Alidus ter Harmsel een paar minuten later met een mooie crosspass Arnoud Baan in staat stelde fraai af te ronden - een stiftje over keeper Reurink - leek de wedstrijd beslist. In de slotminuut werd het nog even spannend - na een gele kaart voor Alidus ter Harmsel - toen SVW 4-3 scoorde, maar binnen de minuut floot scheidsrechter Janssen voor het einde, en kon Excelsior'31 drie belangrijke punten bijschrijven.

Uitblinker aan Rijssense zijde - het was u uiteraard nog niet opgevallen in bovenstaand verhaal - was Alidus ter Harmsel (zie foto), routinier en aanvoerder van de Excelsioren. Hij refereerde nog maar eens aan het vorige Hoofdklasse-avontuur van Excelsior'31 in het seizoen 2000-2001: "Toen kregen we van iedere tegenstander de complimenten voor het goede spel, maar verloren we keer op keer. Dit omdat de tegenstanders in de Hoofdklasse ieder foutje afstraffen. Dit dreigde vandaag weer te gebeuren. Hier zullen we nog iets slimmer in moeten worden."

Ook coach Marcel Lankamp zag dat zijn aanvoerder belangrijk was deze avond: "Met zijn routine sleept hij ons er vandaag door. Hij was deze wedstrijd onze beste speler."

Excelsior'31 staat nu op een 4e plek in de Hoofdklasse G met 9 uit 5, op gelijke hoogte met o.a. SVVN. Zie hiervoor ook www.futsal.nl (Hoofdklasse Oost B).

Excelsior'31 komt volgende week woensdagavond 17 oktober alweer in actie in Haaksbergen om 21.30 uur tegen HSC'21. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor Excelsior'31 is over 3 weken op donderdag 1 november om 20.00 uur in de Reggehal tegen Bordkrijt.