Twee momenten van Hoekstra en een geniale Zwollo garantie voor 7e overwinning Excelsior?31

Klik hier voor de 119 foto's grote reportage van het duel tegen Go Ahead Kampen

RIJSSEN – Excelsior’31 kwam vanmiddag ietwat gelukkig op voorsprong, tegen het verrassend hoog geklasseerde (en bepaald niet tegenvallende) Go Ahead Kampen. Een misverstand tussen GAK doelman Kostwinder en rechtsback Draganovic, randje strafschopgebied, gaf Nick Hoekstra in de 8e minuut hét buitenkansje de score te openen, 1-0. Dit terwijl het duel op dat moment gelijkopgaand was te noemen.

Iedereen die zou verwachten dat Excelsior’31 dit meevallertje zou aangrijpen om definitief door te drukken en de Kampenaren op een grotere achterstand te zetten, kwam bedrogen uit. Sterker nog, het waren de gasten die het initiatief namen en een aantal keren akelig dicht bij de gelijkmaker waren. Ook na rust startten de Kampenaren vreemd genoeg wat overtuigender, haast brutaal.

De zaken liepen echter anders. Het was opnieuw Nick Hoekstra die – in de 71e minuut -  de deur definitief dicht deed voor de runner-up, 2-0. Go Ahead Kampen kwam deze genadeklap begrijpelijk niet meer te boven en was in de resterende tijd niet bij machte de wedstrijd nog te doen kantelen.

Opstelling Excelsior’31:
Doel: Fernandez Hesselink
Achter: Janssen, Zwollo, Leurink en Van Pijkeren
Midden: Dangremond, Isa en Boksebeld (62. Calkhoven)
Voor: Ter Harmsel, Looms en Hoekstra

Opstelling Go Ahead Kampen:
Doel: Kostwinder
Achter: Draganovic, Kuipers, Van Keulen en Van Grafhorst (59. Ten Brink)
Midden: Tip (79. Timmerman), Super en Pruim
Voor: Zandbergen, Van Keulen en Da Silva (70. Kool)

Scheidsrechter: Oudijk (Beuningen)
Toeschouwers: 1200
Gele kaarten: Dangremond (Excelsior’31), Van Keulen, Roy Supèr en Kool (Go Ahead Kampen)
Rode kaarten: geen

Nick Hoekstra opnieuw de grote man bij Excelsior'31
Het was de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 3 in Rijssen. Op papier een heuse topper dus. Maar de eerste 20 minuten was Excelsior’31 zoveel beter dan Go Ahead Kampen dat dit in het veld niet tot uitdrukking kwam. Excelsior’31 kwam dan ook al vroeg op voorsprong. Verdediger Adi Draganovic en doelman Kees Kostwinder liepen elkaar in de weg op de punt van de 16 meter en Nick Hoekstra liep als lachende derde met de bal weg en schoot de 1-0 binnen.

Excelsior’31 drukte door en probeerde al vroeg een beslissing in de wedstrijd te forceren. Erwin Leurink testte doelman Kostwinder met een vrije trap, maar niemand van Excelsior’31 was attent om de losgelaten bal binnen te schieten. Het bleef dus bij een marge van 1 en Go Ahead probeerde gaandeweg de eerste helft aanvallend wat dreigender te worden. Het leverde in de 26e minuut een kans op maar Henk van Keulen schoot, na aangeven van Jurrian Zandbergen, naast. Even later kreeg Go Ahead opnieuw een mogelijkheid nu uit een counter. De snelle Roy Supèr werd op rechts gevonden maar doelman Vicente F. Hesselink wist het gevaar met een goede redding te keren.

Go Ahead bleef het proberen en in de slotfase van de eerste helft waren er hachelijke momenten voor de goal van Vicente F. Hesselink. De beste mogelijkheid was voor Jurrian Zandbergen, na mistasten van Vicente F. Hesselink, maar zijn inzet werd op de doellijn tot corner gewerkt door Coen Zwollo.

Na rust had Excelsior’31 verdedigend de zaken beter op orde. Go Ahead Kampen probeerde wel de achterstand ongedaan te maken en had ook het meeste balbezit maar kansen werden er  niet gecreëerd. Jurrian Zandbergen lag volledig aan de ketting bij uitblinker Coen Zwollo en op de flanken heersten Gerald Jansen en John van Pijkeren tegenover Iury da Silva en Roy Supèr.

Excelsior’31 was aanvallend dreigender dan de tegenstander. Looms schoot maar net voorlangs in de 57e minuut en even later moest doelman Kostwinder redding brengen na een inzet van opnieuw Looms. Het duel werd beslist door een individuele fout. Go Ahead kreeg in de 71e minuut een vrije trap, maar Arjan van Keulen plaatste de bal precies op het hoofd van Maarten Dangremond. Via Erwin Looms werd Nick Hoekstra in stelling gebracht die met een prachtige voetbeweging van Keulen uitspeelde en hard bij de eerste paal binnenschoot 2-0.

Als Excelsior’31 in het restant van de wedstrijd wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen had er nog een grote uitslag in het verschiet gelegen. Maar bij met name Erwin Looms, die kansen te over kreeg, miste de accuratesse en het nodige geluk, dus bleef het bij een 2-0 overwinning.

Excelsior’31 blijft dus voor de eerste periode alles in eigen hand houden. In de uitwedstrijd op zaterdag 27 oktober tegen PKC ’83 kan de kroon worden gezet op een uiterst succesvolle start van de kompetitie.

Excelsior’31 speelt donderdag 18 oktober – om 19.30 uur – een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Berkum. Het duel was in eerste instantie bedoeld als ‘openingswedstrijd’ van de nieuwe kunstgrasmat, voor de Berkummers. Door omstandigheden heeft de aanleg van het veld echter vertraging opgelopen en wordt het duel daarom in Rijssen gespeeld.