Futsallers winnen derby bij HSC'21

In Haaksbergen hebben de futsallers van Excelsior'31 goede zaken gedaan door de derby tegen HSC'21 met 1-5 te winnen. De ruststand was 1-2. Met deze overwinning is Excelsior'31 opgeklommen naar een verdienstelijke derde plaats in de hoofdklasse Oost G, met 1 punt achterstand op de nummer 2 Sparta Nijkerk.

Voor rust had Excelsior'31 het moeilijk tegen het laaggeklasseerde HSC'21. Deze technisch vaardige ploeg speelde voortdurend op de helft van Excelsior'31, en de Rijssenaren konden alleen maar counteren. "Het was dat we 'slechts' met 1-0 achterkwamen, maar als die twee ballen op de paal er in waren gegaan, hadden we zomaar met 3-0 achter kunnen staan", moest keeper Ruud Kreijkes na afloop erkennen. "Dan hadden we een hele andere wedstrijd gespeeld."
Maar geluk dwing je af, en zo counterde Excelsior'31 nog voor rust bekwaam naar een 1-2 voorsprong.

Ook na rust mocht HSC'21 het spelbeeld bepalen, maar omdat Excelsior'31 veel en vaak counterde, stond er na afloop een verdiende 1-5 eindstand op het scorebord. Het spel van HSC'21 bleek na rust niet effectief genoeg om Excelsior'31 te verontrusten. "Het zijn allemaal technische spelers, maar ze blijven maar 'pielen' met die bal", constateerde Ruud Kreijkes. "We hadden er na rust wel tien keer kunnen scoren. Het was wel een verdiende overwinning, al had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen als we voor rust op een grote achterstand waren gekomen", zo maakte Ruud Kreijkes maar weer eens duidelijk dat de verschillen in de hoofdklasse G klein zijn. De Rijssense doelpunten werden gemaakt door John Lubbers (2x, zie foto), Jos Kreijkes, Laurens Goosen en Robert Kwintenberg.

Excelsior'31 speelt de eerstvolgende thuiswedstrijd op donderdag 1 november a.s. in de Reggehal in Rijssen tegen FC Bordkrijt uit Ermelo.

Een verslag van de website van HSC'21:

Na de glorieuze opmars van de 5de klasse naar de hoofdklasse leert Futsal 1 nu ook de andere kant van de medaille kennen. Na een overtuigende 8 - 3 overwinning in de debuutwedstrijd tegen ABC Hekwerk uit Heerde werd er alleen nog maar verloren. De ploeg staat nu na 4 nederlagen op rij in de degradatiezone en bovendien wordt de ploeg geteisterd door het uitvallen van enkele spelers met langdurige blessures. Daarnaast is "aankoop"  Erci (overgekomen van Vosta) pas vanaf het seizoen 2008/2009 speelgerechtigd in de hoofdklasse. (Hij mag dit seizoen wel spelen voor het 2e en 3e).

Gisteren werd de 4de nederlaag op rij geleden in een thuiswedstrijd tegen buurman Excelsior'31 Fu1; eveneens een team dat dit jaar promoveerde naar de hoofdklasse.

Lang zag het niet naar een nederlaag uit want HSC'21 had vanaf de aftrap duidelijk het betere van het spel en de wedstrijd speelde zich dan ook vnl. op de helft van Excelsior'31 af.  De 1 - 0 van Hassan Weiner was dan ook niet meer dan logisch. En er bleven kansen komen want na de 1 - 0 hield de keeper Ruud Kreijkes Excelsior op de been waarbij hij ook nog eens tweemaal de hulp van paal en lat nodig had. Gaandeweg de 1e helft nam de concentratie bij HSC'21 af en wist Excelsior'31 gevaarlijk te worden uit counters.. Bij twee van die weinige kansen die Excelsior voor rust kreeg, gaven ze Roelf Molenveld echter wel tweemaal het nakijken, zodat ondanks het optische overwicht de rust men een achterstand werd ingegaan, 1 - 2.

Deze achterstand zorgde voor een behoorlijke knauw want in de 2e helft was HSC'21 eigenlijk kansloos. Excelsior'31 liet HSC het balbezit, dat echter nog nauwelijks gevaarlijk werd. Daarentegen werd de ruimte voor Excelsior'31 om te counteren steeds groter, en de Rijssenaren maakten daar dankbaar gebruik van en liepen uit naar een regelmatige overwinning. 1 - 5. Dankzij uistekend keeperswerk van Roelf Molenveld bleef de schade beperkt tot vijf tegengoals.

HSC'21 zal zich de komende weken moeten herstellen wil het een rol blijven spelen in de Hoofdklasse. Het spel is zeker niet slecht maar men zal zich moeten aanpassen aan de wetten van de hoofdklasse waarbij frivoleteit op basis van een technisch surplus niet voldoende is.  Misschien dat het herstel van enkele dragende spelers daar aan kan bijdragen.

Statistiek

Woensdag 17 oktober 2007, Sporthal de Els, aanvang 21:30 uur
HSC'21/Brein Fu1        -       Excelsior'31 Fu1        =       01 - 05 ( 01 - 02)

1 - 0   Hassan Weiner
1 - 1   John Lubbers
1 - 2   John Lubbers
1 - 3   Jos Kreijkes
1 - 4   Laurens Goossen
1 - 5   Robert Kwintenberg

Opstelling HSC'21       :       Roelf Molenveld (Gk), Mohammed el Harrous ( c), Cuneyt Avsar, Fatih Kandemir, Appie Ozturk en Hassan Weiner

Opstelling Excelsior'31 :       Ruud Kreijkes (Gk), Alidus ter Harmsel ( c), Laurens Goossen, Jos Kreijkes, Robert Kwintenberg, John Lubbers en Andre Baan.