Futsallers Excelsior'31 verpulveren Bordkrijt

Futsallers Excelsior'31 verpulveren Bordkrijt

In een eenzijdige wedstrijd hebben de futsallers van Excelsior’31 voor eigen publiek met maar liefst 14-1 gewonnen van Bordkrijt uit Ermelo. Topscorer aan Rijssense zijde was Laurens Goosen, die 5 doelpunten maakte. De ruststand was 6-0.

Het was eenrichtingsverkeer in de Reggehal in Rijssen. Slechts héél af en toe kon Bordkrijt een spaarzame counter plaatsen tegenover de aanvalsgolven van Excelsior’31, en dan was het vaak nog te danken aan onachtzaamheid in de Rijssense verdediging. Al na 7 minuten opende  John Lubbers de score, hierna scoorden vrijwel alle spelers van Excelsior’31. Behalve de broers Jos en Ruud Kreijkes (laatstgenoemde is keeper) scoorden alle Rijssense spelers één of meerdere doelpunten. De Rijssense verdediger Jos Kreijkes had het nog wel geprobeerd: “De bal wilde niet goed vallen vandaag. Maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkst”.
De Rijssense doelpunten werden gemaakt door Laurens Goosen (5), John Lubbers (4), Arnoud Baan (3), Robert Kwintenberg en Alidus ter Harmsel.

Door deze overwinning klimt Excelsior'31 naar de 4e plaats in de hoofdklasse G, op slechts drie punten van koploper ZVV'91. Het is dringen aan de kop van deze hoofdklasse, want de top-vijf staat volledig binnen drie punten van de lijstaanvoerder. Excelsior'31 is - met 51 gescoorde doelpunten in 7 wedstrijden - de meeste productieve ploeg.

Toch was Excelsior’31-coach Marcel Lankamp niet tevreden over het spel van zijn ploeg: “We hebben slecht gespeeld vandaag. Aan de andere kant is het ook niet leuk om tegen zo’n tegenstander te spelen.” Omdat Bordkrijt veel spelers miste, was de tegenstand minimaal.

Aanvoerder Alidus ter Harmsel viel zijn coach bij: “We hebben niet goed gespeeld, maar dit motiveert ook niet. Ik zou deze monsteroverwinning zo willen inruilen voor een minieme overwinning op onze volgende tegenstander, SVVN.”
Met SVVN is meteen de volgende tegenstander genoemd. Op donderdag 8 november om 20.00 uur is de Reggehal in Rijssen het decor van de derby tussen Excelsior’31 en SVVN, een wedstrijd die vorig seizoen – als kampioenswedstrijd in de 1e klasse – een kleine 500 toeschouwers trok. Aanvoerder Alidus ter Harmsel verklaarde na afloop van die wedstrijd: “Er waren 486 toeschouwers, ik heb ze persoonlijk geteld.”

Voor alle uitslagen en standen wil ik u verwijzen naar de website www.futsal.nl onder Hoofdklasse G.

Kalender icoon donderdag 1 november 2007 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers