Futsallers verliezen derby van SVVN

foto's: Johan Bolink - Klik hier voor een (eigen) fotoreportage !

In de Reggehal in Rijssen hebben de futsallers van Excelsior’31 de derby tegen SVVN met 3-7 verloren. Bij de rust was de tussenstand 1-2, maar na de rust bleek SVVN een maatje te groot voor Excelsior'31.

SVVN opende deze wedstrijd in de Hoofdklasse G, waar een paar honderd toeschouwers op af waren gekomen, met een schot op de kruising van Michel Kurvink, die in de rest van de wedstrijd ook een plaag voor de Rijssenaren bleek. In een eerste fase van aftasten was het echter Excelsior'31 dat de meeste kansen creërde. Robert Kwintenberg werd door John Lubbers vrij voor de Nijverdalse keeper Rico Nijkamp gezet, maar hij schoot nog voorlangs. Excelsior'31 scoorde als eerste toen Arnoud Baan zich knap vrijspeelde, en de 1-0 binnenpoeierde. Excelsior'31 behield in de eerste helft een licht overwicht, maar kon dat niet in doelpunten omzetten. Volgens de Rijssense coach Marcel Lankamp lag hier al het breekpunt in de wedstrijd. "Als we een paar doelpunten voor waren gekomen, spelen we een heel andere wedstrijd", verklaarde hij na afloop. Maar ook Alidus ter Harmsel miste in de eerste helft een opgelegde kans, die hij net naast prikte, en uit de tegenaanval scoorde Chris Tahija, die attent reageerde toen Michel Kurvink op de paal schoot. Toen Arnoud Baan de bal uit een mooie aanval net naast schoot, en Michel Kurvink de 1-2 binnenprikte, leek er voor Excelsior'31 nog niet zoveel aan de hand. De kansen bleven komen, en John Lubbers schoot in de slotfase van de 1e helft nog een vrije trap uit kansloze positie nét naast.

Maar SVVN gooide in de 2e helft alle schroom van zich af, en liet zien dat het wraak wilde nemen voor de verloren kampioenswedstrijd aan het eind van vorig seizoen. Hoewel er van beide zijden veel respect voor elkaar is, werden er messcherpe duels uitgevochten, en scheidsrechter Söner voelde dit haarfijn aan. Deze uitstekende scheidsrechter liet het spel zoveel mogelijk doorgaan, en probeerde de kaarten op zak te houden. Zoals gezegd liet SVVN in deze helft zien dat het dit seizoen individuele klasse aan een uitstekend collectief weet te koppelen. De Rijssense aanvoerder Alidus ter Harmsel moest na afloop ook erkennen: "Dit is verreweg het beste team waar we dit seizoen tegen hebben gespeeld. Bij ZVV'91 en Sparta Nijkerk verloren we met één doelpunt verschil, maar waren we niet kansloos. Vanavond, tegen dit SVVN, was dit wél het geval". Ook Marcel Lankamp had het geconstateerd: "SVVN is verder in de ontwikkeling dan wij". Dat bleek in de 2e helft, want al snel na rust leek Chris Tahija zich vast te lopen op twee Rijssense verdedigers, maar vanuit een onmogelijke hoek verraste hij iedereen, keeper Ruud Kreijkes incluis, met een fenomenaal hakballetje, 1-3. En toen Michel Kurvink er een paar minuten later 1-4 van maakte, leek de wedstrijd beslist. Excelsior'31 richtte zich weer even op toen Jos Kreijkes halverwege de tweede helft de 2-4 binnenschoot, maar ondanks het creëeren van een aantal kansen, lukte het Excelsior'31 niet om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. En omdat SVVN zich meester in de omschakeling toonde, stond het in de slotfase zomaar ineens 2-6 via Nathan Papilaya en opnieuw de supersnelle Chris Tahija. Robert Kwintenberg bracht drie minuten voor tijd toch nog even een sprankje hoop op de Rijssense gezichten toen hij de 3-6 scoorde, maar het slotakkoord was toch weer voor SVVN dat - in ondertal notabene - in de slotminuut via Michel Kurvink de eindstand op 3-7 bepaalde. "Een verdiende overwinning voor SVVN", constateerde Marcel Lankamp na afloop, "SVVN gaat dit seizoen nog hoog eindigen." En SVVN vierde een terecht feestje na afloop in de Rijssense kantine, want er was overduidelijk revanche genomen voor het gemiste kampioenschap van het afgelopen seizoen.

Met dit resultaat staat SVVN 3e in de hoofdklasse G, en moet Excelsior'31 - dat na deze nederlaag 5e staat - vooralsnog afhaken in de race om de titel.
Volgende week donderdag 15 november gaat Excelsior'31 in Harderwijk op bezoek bij HZVV/De Sypel, terwijl de eerstvolgende thuiswedstrijd op 29 november in de Reggehal in Rijssen om 20.00 uur op het programma staat tegen de nummer 4 in de competitie, Markzicht uit Nunspeet.
Voor Excelsior'31 scoorden Arnoud Baan, Jos Kreijkes en Robert Kwintenberg, terwijl de doelpunten voor SVVN werden gescoord door Chris Tahija (3), Michel Kurvink (3) en Nathan Papilaya.