1-0 Kroeze
1-1 Sepp
2-1, 3-1 en 4-1 Kroeze
5-1 Tieltjes

Excelsior'31 was - ook vanmiddag weer - na rust volkomen onherkenbaar. De eerste helft was het spelbeeld echter gelijkopgaand, met Kroeze die de score voor de thuisploeg opende, met rechts nog wel. Hij zette daarmee Excelsior'31 goalie Fernandez Hesselink op het verkeerde been, 1-0. Na de relatief snelle gelijkmaker van Dennis Sepp was Excelsior'31 de absoluut betere ploeg, met een 300% kans voor Maarten Dangremond, na een wonderschoon 1-2-tje van Looms, met Sepp. Tuute schoof de bal echter ruim naast het doel van HHC. En dáár zat ém de kneep vooral.

HHC haalde een zeer hoog rendement, qua het benutten van kansen. Zo ongeveer iedere kans was raak, bij de oranje/zwarten. Met name de 2-1, vlak voor de rust - van de voet van Kenny Kroeze - vanaf de middenlijn - was, naast lucky, vooral wonderschoon.

Na rust donderde het Excelsior'31 kaartenhuis volledig in elkaar en zag de Excelsior'31 defensie er niet zelden akelig beroerd uit. HHC liep uit naar 5-1, niet eens geflatteerd trouwens.

Man of the match werd ex-Excelsioor Kenny Kroeze, met 4 treffers. Kroeze, die overigens ook zo maar van het veld gestuurd had kunnen worden, in de eerste helft, na een natrappende beweging op Sepp.

Kenny Kroeze schiet HHC naar overwinning tegen Excelsior'31
Voetballend de betere ploeg zijn en uiteindelijk met 5-1 onderuit gaan. Het overkwam Excelsior’31 tegen HHC uit Hardenberg. Vanaf het begin waren de Rijssenaren de bovenliggende partij en werd  HHC overrompeld. De ploeg van vertrekkend coach Michel Jansen speelde onzeker, maar Excelsior’31 wist daar niet van te profiteren. Sterker nog bij de eerste de beste kans van HHC in de 13e minuut kwam Kenny Kroeze in balbezit en met een diagonale schuiver schoot hij de 1-0 binnen, een treffer waarbij doelman Vicente F. Hesselink overigens  niet al te best uitzag.

Maar ook de voorsprong gaf geen rust in het spel van HHC en Excelsior’31 bleef de betere ploeg. HHC reageerde gefrustreerd en Kenny Kroeze mocht zelfs van geluk spreken dat een natrappende beweging op Dennis Sepp slechts “beloond” werd met geel waar rood ook op zijn plaats was geweest.

Excelsior’31 kreeg kansen op een doelpunt maar vooralsnog wist doelman Marc Doornbos zijn doel schoon te houden. Zo tikte hij, gestrekt naar de hoek, een inzet van Erwin Looms tot corner en na een mooie aanval over rechts verdween het schot van Maarten Dangremond in de handen van de doelman. Toch zou de meer dan verdiende gelijkmaker komen. Na een aanval over veel schijven belandde de bal bij Nick Hoekstra die de geheel vrijstaande Dennis Sepp vond. Van dichtbij was het voor Sepp een koud kunstje de 1-1 binnen te schieten.

Het gaf Excelsior’31 vertrouwen en er kwamen kansen op een voorsprong. Dennis Sepp schoot met een omhaal net over, maar de beste mogelijkheid was voor Maarten Dangremond. Na een aanval die van achteruit begon en eindigde met een 1-2 tussen Sepp en Looms werd de middenvelder vrij voor Doornbos gezet, maar het schot verdween net naast het doel. Het was een cruciaal moment voor Excelsior’31 want in plaats van te rusten met een voorsprong ging de ploeg met achterstand de tweede helft in nadat een als voorzet bedoelde inzet van Kenny Kroeze via de onderkant van de lat in het doel verdween.

Het gaf na rust HHC alle kans het geliefde spelletje te spelen. Excelsior’31 moest komen en de thuisclub loerde op de counter. In de 50e minuut moest Nick Hoekstra met een liesblessure het veld verlaten zijn vervanger was Björn Calkhoven. Een aderlating voor Excelsior’31, maar ook een wissel die aangeeft hoe de verhoudingen op dit moment liggen tussen Excelsior’31 en HHC. Daar waar de Hardenbergers op elke positie minimaal 2 spelers tot hun beschikking hebben daar is bij Excelsior’31 de basis smal en moet een van origine spits de positie als linksbuiten innemen. Het is een kwestie van beleid maar met de topklasse in het verschiet toch ook een punt van discussie.

Een fout van Coen Zwollo gooide de wedstrijd in het slot. Zwollo, die in plaats van af en toe de bal weg te rammen, alles voetballend wil oplossen verloor de bal aan Lars Offringa waarna het voor Kenny Kroeze simpel was om de bal in het lege doel te schuiven 3-1.  Gelijk na dit doelpunt kreeg Excelsior’31 de kans op de aansluitingstreffer maar zowel Björn Calkhoven als Erwin Looms misten in kansrijke positie.

HHC deed dit aan de andere kant niet. Het gebeurde wel zonder de inmiddels vervangen Tom IJzerman. Na een opstootje met Erwin Leurink verloor de aanvaller op een onbegrijpelijke manier volledig zijn hoofd en werd tegen zichzelf in bescherming genomen door zijn trainer en gewisseld voor Roy Jurgens. Het deed er eigenlijk allemaal niet meer toe. Excelsior’31 had niet de wissels op de bank om nog een kentering te forceren en speelde een verloren wedstrijd. HHC speelde goed in op de ruimte die er tussen de linies kwam en scoorde in de slotfase nog 2 keer. Kenny Kroeze liet zijn 4e van de middag aantekenen en het slotakkoord was voor Gerben Tieltjes met de 5-1.

Een geflatteerde nederlaag, maar cijfers liegen niet. Excelsior’31 zal het goede spel, zeker voor rust, moeten aangrijpen om sportief gezien uit dit dal te komen. Volgende week tegen VVOG moeten de hoofden weer fris zijn om niet nog verder achterop te raken bij HHC.