Excelsior'31 komt zwakke start niet te boven en verliest van Ajax (2-1)

Foto bij Excelsior'31 komt zwakke start niet te boven en verliest van Ajax (2-1)

Excelsior'31 komt zwakke start niet te boven en verliest van Ajax (2-1)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV



* Reactie Michel Gerritsen Mulkes 



* Reactie Peter Wesselink 



Ajax (amateurs) - Excelsior'31 2-1 (2-1)
6. Niek Averesch e.d. 1-0
19. Lars Middelwijk 2-0
28. Mirko Zwiers 2-1

Opstelling Excelsior'31: Mart Nieuwenhuis, Mirko Zwiers, Niek Averesch (46. Stijn Beverdam), Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi (46. Stefan Maat), Boy Boeloerditi, Cem Köse

* verslag door Thijs Nieuwenhuis

Vandaag stond de laatste speeldag in de Zaterdag Hoofdklasse B op het programma. Op De Toekomst in Amsterdam stonden twee periodekampioenen tegen elkaar, de amateurs van Ajax namen het op tegen Excelsior'31. De bezoekers kwamen slecht uit de startblokken. Ajax maakte vanaf de eerste minuut het spel. Al na zes minuten lag de bal in net, Niek Averesch kopte een voorzet in eigen doel. Even later kwam Excelsior'31-doelman Mart Nieuwenhuis zijn doel uit om een te korte terugspeelbal van Hakim Ezafzafi weg te werken. Deze bal belandde voor de voeten van Lars Middelwijk die uithaalde vanaf de middenlijn, Mart Nieuwenhuis schatte de bal verkeerd in en deze verdween in het doel, 2-0. Op dat moment een terechte tussenstand, want Excelsior'31 kon daar vrij weinig tegenover zetten.

De eerste keer dat Excelsior'31 echt gevaarlijk werd resulteerde in een doelpunt. Mirko Zwiers pikte de bal op rond de middenlijn en kreeg ruim baan richting het doel van Ajax, vanaf zestien meter schoot hij keurig binnen, 2-1. Excelsior'31 leek iets meer grip te krijgen op Ajax en dat resulteerde nog in een goede mogelijkheid voor Hakim Ezafzafi. Toch kreeg Ajax nog de beste kans voor rust met een schot op de lat. 

In de rust wisselde trainer Peter Wesselink twee keer. Niek Averesch en Hakim Ezafzafi bleven in de kleedkamer achter, Stijn Beverdam en Stefan Maat kwamen in het veld. Hierdoor schoof Mirko Zwiers een linie op naar voren (Stijn Beverdam kwam rechtsback te spelen) en Melvin Velthuis nam de plek over van Niek Averesch in het centrum van de verdediging.

Het eerste kwartier na rust zag het publiek hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Ajax maakte het spel en Excelsior'31 loerde op de counter. De thuisploeg kreeg een grote mogelijkheid op de 3-1, Simon Baysoy kon de bal echter van de lijn halen. Na ruim een uur spelen verliet Ajax-smaakmaker Kenneth Misa-Danso het veld. Vanaf dat moment kreeg Excelsior'31 meer grip op het middenveld, Michel Gerritsen Mulkes en Stefan Maat wonnen veel duels en met name daardoor kwam Excelsior'31 aan het voetballen. Dat resulteerde in het laatste half uur in een aantal 100% kansen, maar het geluk ontbrak. Een schot van Hielke Penterman werd gekeerd, Mirko Zwiers ging alleen op de keeper af maar stifte naast, een schot van Cem Köse werd van de lijn gehaald en een voorzet van Simon Baysoy kon net niet binnen getikt worden bij de tweede paal door Hielke Penterman. Zo had Excelsior'31 zeker recht gehad op minimaal een punt, maar bleven de punten in Amsterdam. 

Met name in de tweede helft waren er voldoende positieve punten die meegenomen kunnen worden richting de nacompetitie. Excelsior'31 eindigt dit seizoen als negende op de ranglijst, met 41 punten uit 30 wedstrijden. Eemdijk werd vandaag kampioen door met 0-2 te winnen op Urk en het zag concurrenten Berkum en SC Genemuiden gelijkspelen (1-1). 

Nu kan alle focus op de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Daarin speelt Excelsior'31 komende dinsdagavond 29 mei thuis tegen Capelle (aanvang 20.00 uur), de nummer vijftien van de Derde Divisie. Zaterdag 2 juni gaat het op bezoek bij Capelle (aanvang 14.30 uur). De winnaar van dit tweeluik speelt dinsdag 5 juni (uit) en zaterdag 9 juni (thuis) de finale tegen SteDoCo of Berkum. 

 

Kalender icoon zondag 27 mei 2018 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers