Weekjournaal: Eerste Rabo Excelsior'31 Food-baltoernooi een succes

Foto bij Weekjournaal: Eerste Rabo Excelsior'31 Food-baltoernooi een succes

Weekjournaal: Eerste Rabo Excelsior'31 Food-baltoernooi een succes

* Bekijk hieronder de aftermovie van het Rabo Excelsior'31 Food-baltoernooi in het Excelsior'31 TV WeekjournaalOp zaterdag 7 juli stelde Excelsior’31 de voetbalvelden beschikbaar aan Rabobank Rijssen-Enter, zodat zij daar met ruim 120 jongeren van 15 t/m 25 jaar oud een toernooi konden spelen. Het 7-tegen-7 voetbaltoernooi werd gehouden op Sportpark De Koerbelt in Rijssen en werd gecombineerd met een klein foodtruck evenement.

Het weer was goed en de 14 deelnemende teams begonnen de dag enthousiast. Voor alle teams waren een aantal munten beschikbaar gesteld waarmee deelnemers ook de diverse lekkernijen bij de foodtrucks konden proberen. Er werd fanatiek gevoetbald in de brandende zon, met fijne muziek op de achtergrond. En ondanks de onderlinge rivaliteit heerste er een gezellige en ontspannen sfeer.

Zichtbaar zijn bij jongeren
Het Rabo Excelsior ’31 Food-baltoernooi is voor en door jongeren en werd georganiseerd door de Jongerenraad van Rabobank Rijssen-Enter. Jan-Harmen Rook, voorzitter van de Rabo Jongerenraad: “De dag staat vandaag in het teken van jongeren, plezier, voetbal en lekker eten. De Jongerenraad van Rabobank Rijssen-Enter is een klankbord voor de bank en wil met dit toernooi tevens een brug slaan tussen de bank en de jongeren in Rijssen en Enter. Er wordt vandaag niet gesproken over bankzaken, maar het gaat er ons om dat we zichtbaar zijn bij deze doelgroep.”

Samenwerking Excelsior '31
Nadat het idee van een voetbaltoernooi was geopperd, zocht de Rabo Jongerenraad de samenwerking op met Excelsior ’31. Gerard Nieuwenhuis: “Toen ons werd gevraagd of wij wilden meewerken aan dit evenement hebben wij enthousiast gereageerd. Het is de eerste keer dat we dit op deze manier organiseren. Maar dat ruim 120 jongeren op deze manier samen komen en sportief de strijd met elkaar aangaan op onze velden, dat is leuk om te zien. Het verloopt vandaag verder allemaal mooi en de sfeer is goed”.

Ontknoping
Oud-scheidsrechter Erik Braamhaar was ook aanwezig op het Rabo Excelsior ’31 Food-baltoernooi. Hij floot onder andere de finalewedstrijden. Het toernooi bleef tot het eind spannend. In de finale stonden de teams FC Gilian en Eigen Jeugd tegenover elkaar. De winnaar werd uiteindelijk het Rijssense team Eigen Jeugd. Zij ontvingen de Rabo-Excelsior ’31 bokaal.

Een sportieve, eervolle vermelding was er tevens voor het énige damesteam dat meedeed “Chicks oet Enter”.

Rabobank Rijssen-Enter en Excelsior ’31 kijken terug op een geslaagde dag en beraden zich gezamenlijk op een eventueel vervolg!

Bron: Rabobank

Kalender icoon woensdag 11 juli 2018 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau